Scharlaken Koord en TWR bereiken vrouwen in Amsterdam

Trans World Radio (TWR) en Het Scharlaken Koord zijn een gezamenlijk project gestart onder de naam Rachab. TWR heeft acht waargebeurde verhalen opgenomen van vrouwen die zelf in de prostitutie hebben gezeten.

De programma’s zijn ingesproken in het Hongaars, Roemeens, Bulgaars, Kroatisch en Servisch en zullen door het Scharlaken Koord worden uitgedeeld aan Oost-Europese vrouwen in Amsterdam. Zeker zestig procent van de vrouwen die werken in de seksindustrie in Amsterdam komt uit Oost-Europa. De meesten zitten gevangen in een situatie van dwang en uitbuiting. In de waargebeurde verhalen vertellen vrouwen hoe ze uit deze situatie vrij zijn gekomen.

Marijke Bakker, manager van het Scharlaken Koord: “Dit zijn verhalen waarin de vrouwen achter de ramen zich herkennen. Alleen de vrouwen die zelf te maken hebben gehad met mensenhandel, weten hoe duister die wereld is. Met deze programma’s kunnen we de vrouwen bereiken in hun eigen taal. Op een realistische manier vertellen uitgestapte vrouwen hoe ze de wereld van prostitutie hebben kunnen verlaten. Ook via de website www.hulpuitprostitutie zullen de verhalen te horen zijn.“

Bernard Oosterhoff van TWR vertelt: “We noemen deze samenwerking ook wel narrowcasting. We bereiken één heel specifieke doelgroep met een speciaal voor hen bedoelde boodschap. Hiermee maken we gebruik van expertise van beide organisaties. Scharlaken Koord heeft 25 jaren straatervaring en TWR heeft de techniek en het internationale netwerk. Daarnaast zullen deze programma’s ook ter preventie worden uitgezonden via de radio in de Oost-Europese landen zelf. Mensenhandel is daar een groot probleem. Er is veel onwetendheid. Met deze programma’s waarschuwen we de meisjes en hun familie voor de gevaren van mensenhandel.”

Over Scharlaken Koord

De stichting Scharlaken Koord – onderdeel van Stichting Tot Heil des Volks in Amsterdam – biedt professionele hulp aan meisjes en vrouwen in de prostitutie. Dit doet zij vanuit een christelijke visie, met respect voor de keuze en opvattingen van elke vrouw.

Over Trans World Radio

Trans World Radio wil mensen wereldwijd bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Zij doet dit in meer dan 230 talen. Bij de verspreiding van het Evangelie maakt TWR naast radio steeds meer gebruik van andere media, zoals internet en MP3 spelers. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 20 grote en duizenden lokale zenders.

Mariëtte Oosterhoff

02-09-2013
Samenleving
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies