Geert Doldersum op zendingsreis naar Uganda

Gospelzanger Geert Doldersum hoopt samen met zijn vrouw Hermien opnieuw een zendingsreis te maken naar Uganda. Het plan is in grote lijnen klaar en ze zullen ook deze keer de nadruk leggen op de school- en straatevangelisatie in Oost Uganda.

Geert en Hermien Doldersum, zijn Mission Uganda in 2004 gestart als een persoonlijk initiatief. Vanaf het 2005 nam het serieuzere vormen aan en kreeg Mission Uganda een jaarlijks terugkerend karakter, met als hoofdactiviteit jeugd- en straat evangelisatie op Highschools, Colleges en Universiteiten, maar ook in de dorpen en steden van Oeganda. Deze activiteiten gebeuren vooral in het oosten van Oeganda, tot aan de grens met Kenya. Met name in het Pallisa District zijn al vele scholen bezocht en hebben vele jongeren gehoord over de liefde van de Here Jezus. In de afgelopen jaren zijn veel jongeren en ouderen tot geloof gekomen.

Geert: ‘We gaan dit jaar 18 dagen en in die periode zullen er in elke geval 16 High Schools en meerdere kerken worden bezocht, om daar over de liefde van de Here Jezus te spreken en te zingen. Verder zijn we druk bezig om opnieuw muskietennetten aan te schaffen, om die ter beschikking te stellen van moeders met baby ‘s en hoogbejaarden. Beiden, baby’s en hoogbejaarden, hebben een verlaagde weerstand en lopen een ernstig risico om Malaria te krijgen. Soms met dodelijke afloop.

Het ligt in de bedoeling om in september 400 netten aan te schaffen en over te vliegen naar Uganda. Het is geweldig om te weten dat het transport van deze netten, net als het voorgaande jaar, wordt betaald door een sponsor in de transportsector.

Daarnaast zullen we de overige projecten bezoeken; het computerproject, het Medisch Centrum, de Oogkliniek, enz. Ook zullen we alvast voorbereidingen treffen voor de Mission in 2014. Dit wordt een Mission die, naast Schoolevangelisatie, een apart karakter zal krijgen. We hebben begrepen dat het dak van het Medisch Centrum aangepast moet worden i.v.m. de zware regenval tijdens moessonregens. We hebben al redelijk omlijnde ideeën hoe we dit zouden moeten oplossen, en zullen in oktober bekijken wat de totale kosten zullen zijn om de problemen voor de komende jaren op te lossen. De aanpassing is heel hard nodig en we hebben een behoorlijk budget nodig om deze te realiseren. We hebben uw/jullie financiële hulp heel erg hard nodig voor:

1. Kosten voor de Schoolevangelisatie.

2. Een gezonde voorraad aan medicatie voor het Medisch Centrum.

3. 400 Muskietennetten.

4. Totaal Budget voor een aangepast dak op het Medisch Centrum.

We hopen dat velen van jullie voor ons werk in Uganda willen bidden, maar ook dat er een mogelijkheid is om ons financieel te ondersteunen. U/Jullie kunnen op 2 manieren een gift overmaken: A. Door een rechtstreekse gift naar ING 32.30.129 t.n.v. G.P.Doldersum o.v.v. Mission Uganda Oktober 2013. B. Of een gift naar Volle Evangeliegemeente Nijverdal 94.63.23.429 o.v.v. Mission Uganda Oktober 2013. (uw gift is dan aftrekbaar voor de belasting)’.

Mission Uganda
06-09-2013
Evangelisatie
https://www.missionuganda.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies