Geslaagde campagneweek dementie in Arendshorst

In het kader van de landelijke campagneweek Dementie En Dan organiseerde woonzorgcentrum Arendshorst in Assen vorige week drie activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Op donderdag 26 september was er speciaal voor de mantelzorgers van dementerenden binnen Arendshorst een interactieve avond georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd informatie gedeeld over de beleving van dementie. Daarna was het tijd om actief deel te nemen aan verschillende workshops zoals bewegen voor ouderen, koersbal en een koorrepetitie. Deze avond werd ook de ontmoetingsgroep voor mantelzorgers geïntroduceerd. Dit initiatief werd met veel enthousiasme ontvangen.

Woensdag 25 september werd tijdens het symposium “Dementie en de dementievriendelijke gemeenschap” een lezing gehouden over wat dementie precies is en hoe men dit kan herkennen. Na de pauze kregen mensen handvatten aangereikt hoe om te gaan met signalen van dementie in hun omgeving en waar men terecht kan voor hulp. Deze middag werd als zeer waardevol ervaren door de aanwezigen.

Op Wereld Alzheimerdag (21 september) was er een speciale ochtend georganiseerd voor kinderen. Na een toneelstukje over dementie werd er samen met bewoners gesjoeld, gezongen en patat gegeten.

Alle activiteiten werden deze week ondersteund door leerlingen van het ROC Menso Altinge uit Groningen.

Arendshorst
01-10-2013
Samenleving
https://www.accoladezorggroep.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies