Jongeren Zip your Lip ervaren honger in Tanzania

Vrijdag 18 oktober vertrekken zes jongeren voor de jongerenactie Zip your Lip naar Tanzania. In Tanzania is het leven zwaar. Jongeren hebben er nauwelijks toekomstperspectief. De Nederlandse jongeren willen hun verhaal horen, om het daarna in Nederland weer verder te vertellen.

En dat niet alleen, ze willen jongeren aansporen mee te doen met Zip your Lip en te ervaren hoe het is om elke dag met honger op te staan! Tijdens de reis ontmoeten de Nederlandse jongeren leeftijdsgenoten en praten ze met elkaar over het leven in Tanzania. Er heerst droogte en dat veroorzaakt een groot voedseltekort in het land.

Vandaag op Wereldvoedseldag trekt Zip your Lip met een guerilla-actie door Nederland om aandacht te vragen voor het hongerprobleem en scholieren en scholen te mobiliseren zich daar voor in te zetten. Anno 2013 lijden 870 miljoen mensen wereldwijd honger. Om jongeren bewust te maken van deze problematiek, gaat het team vrijdag op reis naar Tanzania. Eenmaal terug in Nederland gaan de zes jongeren als Youth Ambassadors de scholen langs met de Xperiencetour. “Ik vind het onrechtvaardig dat jongeren in Afrika minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen dan wij in Nederland. Ik ga mee naar Tanzania om dat verschil te zien en daarna in Nederland het verhaal van de Tanzaniaanse jongeren te vertellen,” aldus Youth Ambassador Sarah Scholten. Ook roepen de Youth Ambassadors hun leeftijdsgenoten op om in actie te komen door 24 uur niet te eten en daarmee geld op te halen om het voedseltekort aan te pakken.

Van 5 maart tot 19 april 2014 organiseert World Vision voor de 23e keer Zip your Lip. Dit is een wereldwijde jongerenactie waarbij jongeren 24 uur niet eten en hiervoor sponsors zoeken. De opbrengst gaat dit jaar naar Zuid-Soedan. In 2013 bracht de actie ruim €225.000,- op. Met dit geld investeert World Vision onder andere in trainingen en betere voeding.

Margreeth Bronsema
WorldVision
17-10-2013
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies