12 Auteurs schrijven boek in 24 uur

12 auteurs laten zich onder de noemer Schrijvers voor Vrijheid van 22 tot 23 november 24 uur lang opsluiten om in die tijd te werken aan één boek over het werk van de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM). Onder de auteurs zijn Gert-Jan Segers (ChristenUnie), publicist Reinier Sonneveld, auteur Henk Medema en psycholoog Carianne Ros.

In samenwerking met uitgeverij Ark Media en internetbureau GoPublic vragen de auteurs aandacht voor gewelddadig onrecht tegen de meest arme en kwetsbare bevolking in landen als India, Kenia en Guatemala. IJM heeft als doelen slaven te bevrijden, daders te vervolgen, slachtoffers nazorg te bieden en samenlevingen structureel te veranderen. Dit doen zij met 16 veldkantoren in tien verschillende landen.

De auteurs zullen schrijven over slavernij, seksslavernij, illegale landonteigening, illegale detentie en seksueel misbruik van minderjarigen. De werkvelden waartegen IJM zich in diverse werelddelen hard maakt.

Doel van de actie is naast bewustwording creëren fondsen te werven voor het werk van IJM. De auteurs hopen €130.000 op te halen, waarmee 100 dagen reddingswerk door een van de kantoren van IJM kan worden bekostigd. Een boek is te bestellen voor minimaal € 24,- per stuk.

Op vrijdag 25 oktober lanceert Schrijvers voor Vrijheid de website www.schrijversvoorvrijheid.nl waarop de auteurs hun deelname aan de actie motiveren en waarop het boek dat zij gaan schrijven besteld kan worden.

De andere auteurs die zich opsluiten in het kantoor van IJM in Den Haag zijn Sjoerd Wielenga, Bas Popkema, Marieke van Buytene, Henk Jan Kamsteeg, Martijn Rutgers, Lodewijk Born, Hilbrand Rozema en Brigitte Makkinje.

redactie christelijknieuws

24-10-2013
Media
https://www.schrijversvoorvrijheid.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies