Unie- en Ledencongres ChristenUnie in Ede

Op dit congres staat de vernieuwing van de partijstructuur centraal. Er wordt gesproken en gestemd over concrete voorstellen om deze modernisering vorm te geven. Op het vorige congres is er gepeild over de richting die het Landelijk Bestuur op zou moeten in de stappen naar meer inspraak voor leden.

Naar aanleiding van het vorige congres is een commissie ingesteld. Het rapport dat deze commissie heeft geschreven, wordt op dit congres besproken. Het programma begint om 10.00 uur met muziek en meditatie, verzorgd door Gert Hutten, predikant van de Koepelkerk in Arnhem. Daarna gaan de congresdeelnemers met elkaar in gesprek over het rapport van de commissie Vernieuwing Partijstructuur. Verder staat de wijze van deelname aan de Europese Verkiezingen geagendeerd en wordt er gesproken over het nieuwe Giftenreglement van de partij.

Na de lunch vinden bespreking en stemmingen over voorstellen van partijvernieuwing plaats. Tegelijk is er in een parallelsessie gelegenheid om met de leden van de Tweede Kamerfractie in gesprek te gaan over de “participatiesamenleving”. Daarna worden ingediende resoluties behandeld. Het congres sluit af met een speech van politiek leider Arie Slob. Na afloop van het congres (plmn. 15.30 uur) is er nog een borrel.

Heeft u een onderwerp waarover u het congres een uitspraak wilt laten doen of wilt u de ChristenUnie een politiek statement laten afgeven? Dan kunt u als lid dat onderwerp aan de orde brengen door middel van een resolutie. Een model-resolutie kunt u downloaden op de site van de Christenunie. Resoluties worden pas in bespreking genomen als zij voor aanvang van de vergadering door ten minste 10 leden ondersteund worden.

Kiesverenigingen kunnen op de voorstellen van het bestuur amendementen en moties indienen. Hier kunt u een model-amendement downloaden en hier een model-motie. Amendementen en moties worden pas in bespreking genomen als zij voor aanvang van de bespreking door ten minste 3 andere kiesverenigingen worden ondersteund.

christenunie
21-11-2013
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies