Theo van der Sluijs neemt na 28 jaar afscheid Stichting Voorkom

Afgelopen maand bereikte Theo van der Sluijs (rechts op foto), oprichter van Stichting Voorkom, de pensioengerechtigde leeftijd. Hij draagt per 1 december de directietaak over aan Henry Valk, maar blijft werkzaam bij Voorkom.

Van der Sluijs startte in 1985 met het werk van Stichting Voorkom. Hij was onder de indruk van de gevolgen van verslaving. “Ik vroeg me af hoe we konden voorkomen dat jonge mensen het spoor bijster raakten. Het ging me behoorlijk aan m’n hart.”

In de afgelopen 28 jaar is Stichting Voorkom flink gegroeid. Van Theo’s zolderkamer naar een pand in Houten. Van alleen drugspreventie naar voorlichtingen over alcohol, drugs, gokken, roken en internet. Van een handjevol preventiewerkers naar een groot team van medewerkers en vrijwilligers.

De nieuwe directeur, Henry Valk, werd een half jaar geleden betrokken bij de zoektocht naar een opvolger van Theo. “We dachten na over een profiel, het was toen niet in beeld dat ik het directeurschap van Chris zou combineren met de leiderstaak bij Voorkom. Ik vind het belangrijk dat Theo voor het werk behouden blijft als oprichter-ambassadeur, zijn passie en wijsheid zijn van grote waarde.”

Theo heeft vertrouwen in zijn opvolger: “Mijn opvolger moet iemand zijn die meer manager is dan ik, Henry heeft die ervaring bij verschillende organisaties. Ik geloof er in dat Voorkom verder gaat groeien onder Henry’s leiderschap.”

Stichting Voorkom geeft preventieve voorlichtingen over de thema’s alcohol, drugs, gokken, roken en internet. Ze wil jongeren zelf laten nadenken en weerbaar maken tegen het gebruik van verslavende middelen. De methodiek bestaat uit drie voorlichtingslessen door een preventiewerker. De laatste les is in samenwerking met iemand die zelf verslaafd is geweest.

Esther van Reenen
Stichting Voorkom
27-11-2013
Hulpverlening
https://www.voorkom.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies