Vijf Zeeuwse jongeren doen onderzoek naar leven in India

Vijf leerlingen van het Calvijn College zijn op 9 december 2013 voor twee weken naar India vertrokken. Zij bezoeken de partnerorganisatie van Stichting Woord en Daad, AMG India in Chilakaluripet.

Het doel van de reis is het uitwisselen van kennis en ervaring tussen Nederlandse en Indiase jongeren, om zo de bewustwording rondom armoede en ontwikkelingshulp onder Nederlandse jongeren te stimuleren. De reis is het begin van een jaar lang ambassadeurswerk door de jongeren.

De vijf leerlingen Arinda Aarnoudse, Antonno Bunt, Joël van Middelkoop, Mirthe Walpot en Annemarijn Zwemer zitten op het Calvijn College in Goes en reizen met Woord en Daad naar India. Het Calvijn College heeft in 2011 ook met leerlingen een bezoek gebracht aan India. Hierna is een uitwisseling aan de hand van natuur- en scheikundelesmateriaal ontstaan. In India hopen de vijf leerlingen dan ook samen met hun leeftijdsgenootjes aan de slag te gaan met deze opdrachten. De hele Indiase cultuur heeft hen ook veel te bieden.

Mirthe is benieuwd op welke manier religie een rol speelt in de cultuur van India. Antonno en Joël zijn nieuwsgierig naar de invloed van het kastenstelsel op de economie. “In onze lessen leren we dat het kastenstelsel van grote invloed is op de kans arm of rijk te worden, maar pas spraken we met iemand uit India die juist dat verband ontkende.” Arinda en Annemarijn zijn geïnteresseerd in de positie van kinderen. Annemarijn: “Er is kinderarbeid, en er zijn kinderen die op straat leven. Hoe komt dat en wat wordt er eventueel aan gedaan?” Door interviews en bezoeken proberen de vijf leerlingen zoveel mogelijk informatie over hun onderwerp te verzamelen, om een nog beter beeld van het indrukwekkende India te krijgen.

Na terugkomst in Nederland zullen Annemarijn, Antonno, Arinda, Joël en Mirthe zich een jaar lang inzetten als ambassadeur van Woord en Daad. Hiermee wil Woord en Daad jongeren verbinden in de strijd tegen armoede. Zij worden tijdens en na de reis begeleid door docent Arno van Rijs van het Calvijn College, en Els Hogendoorn medewerker Bewustwording en Jongerenactiviteiten bij Woord en Daad.

Wilma van der Meij
© Christelijknieuws.nl
10-12-2013
Buitenland
https://www.woordendaad.nl/jongeren/reizen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies