Na bijna 35 jaar stopt het radioprogramma: Deze Week

In de laatste uitzending op zaterdag 28 december de drie (oud)presentatoren Ad de Boer, Andries Knevel en Embert Messelink terug op de vele debatten die werden gevoerd. Deze debatten zijn in de loop van de jaren van karakter veranderd.

Wat zegt dat over de veranderingen in christelijk Nederland? En wat is de rol van de EO vandaag de dag als het gaat om opinievorming? Gespreksleider in dit gesprek is een van de vaste panelleden: Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad.

Op 8 september 1979 presenteerde Ad de Boer de allereerste uitzending van het debatprogramma. Een wekelijks radioprogramma waarin christelijke opinieleiders in debat gaan over ontwikkelingen in kerk en samenleving. Het programma verwierf al snel grote bekendheid in christelijk Nederland, vele tienduizenden mensen stemden zaterdagavond af op Radio 5 om de meningen te horen van mensen als Willem Ouweneel, Eimert van Middelkoop, Jan van der Graaf en anderen. Het programma werd een aantal keren vernieuwd: nieuwe panelleden traden aan, Ad de Boer werd opgevolgd door Andries Knevel en later nam Embert Messelink de presentatie over.

Vanaf 2014 zendt de EO op het voormalige tijdstip van ‘Deze Week’ een interviewprogramma uit. Toch verdwijnen de debatten niet: in het nieuwe Radio 5-programma ‘EO Door de Week’ leidt Embert Messelink op vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur een forumdebat. De huidige panelleden verhuizen mee en worden geregeld aangevuld met anderen.

Vanaf 1 januari verandert veel op de publieke radiozenders 1, 4, 5 en 6, ook in de EO-radioprogrammering. De EO is er met vertrouwde en nieuwe programma’s op bekende en nieuwe momenten. Zeven dagen per week op alle radiozenders en natuurlijk 24/7 op internet. Altijd met een eigen, onderscheidend geluid, vol muziek, opinie en verdieping. Kijk voor alle informatie over de programmering op www.eo.nl/radio

Evangelische Omroep
Evangelische Omroep
27-12-2013
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies