Islam-in-huis: ontmoetingsdag

Een christen die getrouwd is met een moslim, een christelijk meisje dat verkering heeft met een jongen van islamitische komaf, verliefdheid op iemand met een andere geloofsovertuiging.

‘Gemengde’ of ‘interreligieuze’ relaties zijn niet uitzonderlijk. Wél anders dan in andere gevallen zijn de situaties die ontstaan in gemengde relaties, en de vragen waarvoor beide partners komen te staan.

Afgezien van de ‘normale’ huwelijksperikelen, kunnen er in een interreligieus (en meestal ook intercultureel) huwelijk allerlei specifieke vragen aan de orde komen: welke ruimte hebben beide partners om hun geloof te belijden?, hoe ga je om met eventuele geloofsopvoeding van kinderen?, welke rol speelt de (schoon)familie?, etc.

Specifiek voor christenen die een relatie hebben met een moslim, organiseert Het Kruispunt (www.hetkruis.org) op zaterdag 5 april 2014 een ontmoetingsdag in het kader van interreligieuze relaties.

Deze dag, gehouden in Rotterdam, is bedoeld voor christenen die via huwelijk of verkering een band hebben met een islamitische partner. Vanwege het vertrouwelijke karakter van deze dag worden enkel mensen uit deze doelgroep verwacht.

Redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
01-02-2014
Onderwijs
https://www.hetkruis.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies