Schrijvers voor Gerechtigheid en Micha NL gaan samenwerken

Voor de uitgave van de nieuwe cd ’Licht Aan’ door Highwaymusic van Theo Aerts (foto) bundelen Micha Nederland en Schrijvers voor Gerechtigheid de krachten. Het nieuwe album, dat eind maart 2014 verschijnt, past perfect bij de doelstelling van Micha Nederland, die Nederlandse kerken en organisaties wil helpen om ’recht te doen’.

Daarom is er besloten om intensief samen te werken rond de verschijning van ’Licht Aan’. Het doel van Schrijvers voor Gerechtigheid is om Nederlandstalige liederen te schrijven, rond het thema van recht en gerechtigheid, die gezongen kunnen worden in de Nederlandse kerken.

Marnix Niemeijer, voorzitter Micha Nederland, is enthousiast over de samenwerking: “God is niet een God van efficiëntie of rendement, maar van gerechtigheid. Dat vormt zijn wezen. Het is mooi en belangrijk dat mensen die Hem willen aanbidden, woorden en muziek krijgen aangereikt om aan die gerechtigheid keer op keer stem en inspiratie te geven”.

Nog nadrukkelijker dan bij ’Zeeën van Recht’, het eerste album van Schrijvers voor Gerechtigheid, is bij het nieuwe album de intentie dat de nieuwe liederen zingbaar zijn voor kerken en gemeenten. Michiel van Heusden, een van de schrijvers en initiatiefnemers van het project: ”Het was een uitdaging voor ons als schrijvers om tegelijkertijd een vernieuwende boodschap te brengen en toch te zorgen dat mensen op zondag de teksten en melodieën makkelijk mee kunnen zingen en onthouden. We hebben liederen geschreven voor op een ‘gewone’ zondag, voor allerlei verschillende momenten in de dienst. Dus zowel liederen die geschikt zijn voor de Micha Zondag, maar ook een zegenlied of een loflied dat je bij het zingen stilzet bij het verlangen dat God heeft naar recht.”

Ook EA-EZA schaart zich achter het initiatief van Schrijvers voor Gerechtigheid en wil hun aangesloten kerken en organisaties op de hoogte te brengen van dit initiatief. Jan Wessels, directeur van EA-EZA: “Liederen zijn altijd al de hartslag van Gods volk geweest waarin de roep om recht en gerechtigheid onder woorden werd gebracht en tegelijkertijd sprake was van hoop omdat dat recht en die gerechtigheid niet van mensen werd verwacht. In Christus is dat alles mens geworden. Hoe kan de kerk daar stil over blijven?”

Het is de droom van Schrijvers voor Gerechtigheid dat een groot aantal Nederlandse kerken en organisaties participeren in het project, waardoor de liederen breed verspreid worden en gezongen.

Jacolien Viveen
© Henk-Jan Oudenampsen
01-02-2014
Samenleving
https://www.schrijversvoorgerechtigheid.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies