Carola Schouten naar Soest voor Maatjesproject

Op 10 februari laat Tweede Kamerlid Carola Schouten van de Christen Unie zich door wethouder Yvonne Kemmerling informeren over het Soester Maatjes project van ReconnAct en GIDSnetwerk.

Dit project krijgt een vervolg op de pilot die vorig jaar succesvol werd uitgevoerd en model is gaan staan voor Maatjesprojecten in steeds meer plaatsen in Nederland.

Het doel van deze projecten is werkzoekenden en ZZP-ers naar werk of opdrachten te begeleiden via de begeleiding van Maatjes. Deze Maatjes zijn ‘gewone’ mensen die een speciale training krijgen om deze begeleiding succesvol tot een succes te maken.

Bovendien zet ReconnAct zich in werkgevers te ontmoeten en met hen te kijken naar mogelijkheden voor deze groep werkzoekenden en ZZP-ers.

Bij het gesprek zijn ook vertegenwoordigers van ReconnAct aanwezig om tekst en uitleg te geven over de gehanteerde succesvolle methodiek.

Tijdens de bijeenkomst zal Carola Schouten de openingshandelingen verrichten van Maatjesbank.nl. Via deze website kunnen maatjes en mensen die een maatje zoeken met elkaar in contact komen. Het betreft in dit geval allerlei soorten maatjes: sociale maatjes, taalmaatjes, beweegmaatjes, etc.

De bijeenkomst vindt plaats op het gemeentehuis van Soest, vanaf 09.30 uur.

Lex Bergers
Anne Paul Roukema – ChristenUnie
08-02-2014
Samenleving
https://www.maatjesbank.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies