Pop-up store Mooierdam: laten zien wat er kan

Dat een verkiezingscampagne niet saai hoeft te zijn, bewijst de ChristenUnie-SGP in Rotterdam. Op 17 januari trapten de samenwerkende partijen hun campagne af met de opening van Mooierdam, een tijdelijke pop-up store aan de Coolsingel, recht tegenover het stadhuis.

Creatieve, duurzame en sociale initiatieven die aansluiten bij de doelstellingen van de fractie, hebben tot 19 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, de gelegenheid om er hun producten te presenteren en verkopen.

Met Mooierdam wil de politieke partij aan de inwoners van de stad laten zien wat er al voor moois gebeurt in Rotterdam. Niet focussen op het negatieve, maar juist op het mooie. Vandaar de naam Mooierdam.

Het enorme pand aan Coolsingel nr. 71 stond lange tijd leeg, maar heeft nu dus een tijdelijke, nieuwe bestemming gekregen. De winkel is professioneel ingericht door een styliste en wordt gerund door de ondernemers zelf. In de winkel vinden bezoekers onder meer eerlijke, verantwoorde en hippe kleding, sieraden, tassen, bijenhotels, nagellak, interieuraccessoires en meubels. Alle producten zijn zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, met gebruikmaking van gerecycled of ecologisch materiaal.

Maar dat is niet alles. In het pand is ook een kunstgalerie gevestigd, een professionele fotostudio, een informatiedesk van de Rotterdamse munteenheid De Dam en een heus mini-ecosysteem voor voedselproductie, waarbij planten en vissen sámen worden gekweekt. Er is dus veel te zien, te koop en… op 14 maart: te doen.

Op 14 maart is iedereen welkom om op een feestelijke wijze alle producten en organisaties gepresenteerd te zien: leuke workshops, boeiende presentaties en swingende live-muziek, iedereen kan die dag op een actieve manier kennismaken met de vernieuwende initiatieven van de jonge ondernemers.

Mooierdam sluit na de verkiezingen van 19 maart. Op de Facebook-pagina van Mooierdam zal de komende weken meer informatie te vinden zijn over het programma van 14 maart.

Mooierdam – Coolsingel 71 (het voormalig Gulden Interieur-pand).

Openingstijden: di-za 10.00 – 17.00 uur, vrijdag tot 21.00 uur.

Mark de Boer
Christenunie-SGP Rotterdam
10-02-2014
Samenleving
https://www.facebook.com/mooierdam

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies