Evangelische Zorg breidt uit met woongroepen

Stichting Evangelische Zorg, een landelijke stichting die hulp biedt op PGB basis aan mensen met een verstandelijke beperking, verslaving en/of psychosociale problematiek, breidt op korte termijn uit met een aantal woongroepen.

Evangelische Zorg geeft zorg en begeleiding in woongroepen die bestaan uit inwonende begeleiders en cliënten. Mensen die zich voor zorg aanmelden zoeken een thuis waar ze onder begeleiding kunnen wonen terwijl ze deel uitmaken van een christelijke woongemeenschap. Aan deze vorm van zorg is zoveel behoefte dat Evangelische Zorg besloten heeft om op korte termijn uit te breiden.

“Omdat we geloven dat de gemeente in God’s plan voor groei en herstel van mensen een belangrijke rol speelt, is een goede samenwerking met een lokale kerkelijke gemeente voor Evangelische Zorg een onmisbare factor”, zegt Wouter van Twillert, algemeen directeur.

“Zorg was vroeger onlosmakelijk verbonden met de kerk. Toen de overheid de zorg overnam, traden kerken terug uit de zorg. Met een terugtrekkende overheid, gaat een aantal kerken de uitdaging weer aan om zelf zorgprojecten te organiseren. Evangelische Zorg kan daarbij helpen. Op dit moment zijn we met meerdere kerkelijke gemeenten in gesprek en wordt concreet gesproken over drie locaties die nog voor de zomer in het midden en Westen van Nederland van start zullen gaan”.

Gemeenten die visie hebben voor zorg in woongemeenschappen in verbinding met hun gemeente en mensen die zelf deel uit willen maken van een woongemeenschap, kunnen daarover contact opnemen met Evangelische Zorg.

Wouter van Twillert

12-02-2014
Samenleving
https://www.evangelischezorg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies