Oude lappen en een touwtje: WK voetbal in Brazilie

Vijf keer werd Brazilië wereldkampioen! En nu organiseren ze het WK voetbal. Niet gek voor zo’n voetbalgek land. Brazilianen houden van het spel én ze zijn goed: soepel, lenig en snel!

WK voetbal is ook: big business. De bouw van stadions, aanleg van wegen en het aanbod aan hotelkamers: veel mensen zien hun rijkdom groeien. Rijk worden, daar dromen veel Brazilianen van.

Ex-bouwvakker Demétrio wérd rijk. Niet in de bouw. Hij werd geroepen, door God. Net zoals de vissers en de tollenaar die later discipelen werden van Jezus. Te midden van intimiderende drugsbendes in de sloppenwijken van Brazilië, biedt Demétrio kinderen een kopje thee, een broodje onbelegd én Jezus’ liefde aan. Met poppenkastpoppen – oude lappen en een touwtje – vertelt hij Gods bevrijdende woorden. Demétrio creëert een plek om op adem te komen, te midden van alle rotzooi en ellende. Wat een zegen!

Samen met de kerken in Drenthe (Drentse Zendingsdeputaten) onderhoudt De Verre Naasten een warme relatie met de IPB, een grote presbyteriaanse kerk in Brazilië. Deze gereformeerde kerk heeft volop aandacht voor evangelisatie. Een gemeente met 300 leden? Die heeft maar zo drie kerkplanters in dienst. Talloze kerkplanters zijn al uitgezonden. Fantastisch toch! Onze ex-bouwvakker Demétrio is één van hen.

Dat prachtige werk van deze enthousiaste evangelisten mogen we steunen vanuit Nederland. Met onze giften voor onderdak, levensonderhoud en training. En met ons gebed. Want dwars door geterroriseerde wijken, dwars door het WK-voetbal heen, is God bezig met Zijn kinderen. Meer informatie op de website van De Verre Naasten via de link hieronder.

De Verre Naasten
De Verre Naasten
24-02-2014
Hulpverlening
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies