IFES-studenten op zoek naar Gods droom

‘I have a dream’, een uitspraak die onlosmakelijk verbonden is met Martin Luther King, staat dit jaar centraal tijdens Live it!, de jaarlijkse toerustingsconferentie van IFES. Meer dan vierhonderd studenten uit heel Nederland komen van 28 mei tot en met 1 juni samen om na te denken over Gods droom voor deze wereld.

Hoofdspreker Christopher Wright daagt studenten uit om vanuit Bijbels perspectief na te denken over het thema. Christopher Wright is een van de toonaangevende theologen op dit moment en naast voorganger is hij ook schrijver. Zijn bekendste boek is ‘De Bijbelse missie’. Hierin toont hij aan dat Bijbelse theologie en de missionaire opdracht altijd met elkaar verbonden moeten zijn: theologie bestaat niet zonder missionaire werking en missie is niets zonder een theologische basis. Vanuit dit perspectief zal hij ook ingaan op het thema ‘I have a dream’.

Vragen als ‘Wat is Gods droom met de wereld?’ en ‘Wat is de uitwerking van Gods droom op ons leven?’ worden gesteld aan de deelnemers. Dit gebeurt zowel tijdens de lezingen, alsook in dagelijkse workshops en praise en prayer. Daarnaast is er tijdens de conferentie ook genoeg tijd voor ontmoeting en ontspanning.

Nieuw dit jaar is MasterMind. Tijdens de vrijdagmiddag gaan christelijke ondernemers in gesprek met (bijna) afgestudeerden over de vraag hoe je een christelijke identiteit met je baan kunt combineren. Door middel van een forum, praktijkcases en een training worden studenten klaargestoomd voor het werkende leven.

Kirsten Hidding
© Henk-Jan Oudenampsen
09-05-2014
Jongeren
https://www.ifes.nl/live-it

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies