Bijzondere Mensen Tent op Opwekking

Ook dit jaar staat de Bijzondere Mensen Tent weer op Opwekking, met een compleet programma voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis. Profila Zorg, een evangelische zorgorganisatie, verzorgt wederom het programma. De pinksterconferentie van Opwekking vindt plaats van 6 tot en met 9 juni in Biddinghuizen.

In de Bijzondere Mensen Tent gaat het er anders aan toe dan in alle andere tenten op het terrein van Opwekking. Deelnemers krijgen een speciaal programma met veel structuur en extra veel begeleiders en helpers. Dat staat garant voor plezier, rust en gezelligheid. In de bijeenkomsten gaan zij creatief aan de slag met het thema ‘Beloofd is beloofd’. Door samen te bidden, luisteren en zingen hopen zij veel te ontdekken over wat God heeft beloofd in de Bijbel en hoe Hij in contact wil komen met ‘bijzondere mensen’. Het programma is speciaal bedoeld voor kinderen, tieners en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis, die tijdens de duur van het programma geen verpleegkundige zorg nodig hebben.

De deelnemers worden ingedeeld in groepjes van verschillende niveaus. Elk groepje wordt begeleid door twee vrijwilligers die ervaring hebben in het werken met deze doelgroep. Wilkin van de Kamp werkt opnieuw mee aan het programma, evenals Geke Fernhout, Erik van Loo en Kindertheater ‘Simon en Zo’. Deelnemers en vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website www.profilazorg.nl/bmt. Ook tijdens de pinksterconferentie bestaat er de mogelijkheid om alsnog aan te melden.

Profila Zorg biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en diverse bijkomende hulpvragen. Dat kan in een van onze locaties of bij de zorgvrager thuis in de vorm van ambulante begeleiding. Profila Zorg werkt vanuit de evangelische identiteit.

William Uittenbogaard
© Henk-Jan Oudenampsen
29-05-2014
Samenleving
https://www.profilazorg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies