MENU
ChristenUnie-leider Gert Jan Segers komt naar Sibculo

ChristenUnie-leider Gert Jan Segers komt naar Sibculo

18 aug

Op maandag 3 september 2018 komt Gert Jan Segers naar Sibculo. De fractievoorzitter van de Tweede Kamer zal daar de Moderne Devotie Award uitreiken, die ChristenUnie Overijssel elk jaar beschikbaar stelt aan iemand of een groep, die het gedachtengoed van de Moderne Devotie levend houdt.

Bovendien houdt Segers de Jan Rietkerklezing, die de provinciale Statenfractie van de ChristenUnie Overijssel jaarlijks bij de start van het politiek organiseert.

Op maandag 3 september Start de ChristenUnie-fractie het politieke jaar in Sibculo. Tussen vier en zes uur houdt de partij een netwerkbijeenkomst met statenleden, bestuurders en raadsleden uit Overijssel. Vanaf 18.30 uur is er een wandeling en bezichtiging van het klosster Sibculo. De uitreiking van de Moderne Devotie Award vindt aansluitend plaats door Gert Jan Segers.

Om 20.15 uur houdt Gert Jan Segers de Jan Rietkerklezing ‘Van neoliberaal naar coöperatief’.

Christenunie-voorman Segers stelde onlangs het neoliberale denken aan de kaak. Het neoliberale denken heeft de grenzen bereikt. Volgens Segers is er in toenemende mate behoefte in de samenleving aan andere waarden. Segers wil daar werk van maken in zijn partij. Op dat punt kunnen de waarden van de Moderne Devotie van pas komen, waarin veel meer aandacht is voor gemeenschapsdenken. Die lijn sluit ook aan bij de wens van ChristenUnie Overijssel om in het openbaar bestuur coöperatief samen te werken met mensen en groepen in de samenleving en burgers en hun verbanden in hun kracht te zetten.

De Jan Rietkerklezing is openbaar en belangstellende zijn van harte welkom.

Datum: 18 augustus 2018
Auteur: ChristenUnie - Wim Hovestad
Foto: © TOFF-fotografie - Tobias Huizing
Website: https://www.overijssel.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: