MENU
ChristenUnie: Streep door loondispensatie is goed nieuws

ChristenUnie: Streep door loondispensatie is goed nieuws

10 sep

De ChristenUnie is blij dat staatssecretaris Van Ark een streep zet door de invoering van loondispensatie bij arbeidsgehandicapten. “Dat is heel erg goed nieuws,” vindt ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins.

“Goed nieuws voor mensen met een arbeidsbeperking en voor iedereen die weet hoe waardevol hun werk is voor hen én voor de samenleving. Ook veel werkgevers zien de waarde daar van in. In een waardevolle samenleving telt iedereen mee. Daar horen dan ook passende arbeidsvoorwaarden bij.”

Het systeem van loondispensatie moest ervoor zorgen dat meer arbeidsgehandicapten werk zouden vinden, maar kende ook nadelen: de mogelijkheid om aanvullend pensioen en WW op te bouwen, zou voor mensen met loondispensatie beperkt zijn. Hoewel de ChristenUnie graag ziet dat mensen met een arbeidsbeperking meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt, waren de mindere arbeidsvoorwaarden voor Kamerlid Eppo Bruins een doorn in het oog. De ChristenUnie heeft dan ook voor en achter de schermen steeds weer aangedrongen op een zo sociaal mogelijke regeling.

Bruins: “De ChristenUnie strijdt voortdurend voor het vergroten van de kansen van mensen met een beperking, ook als het gaat om het vinden van werk. Dat blijven we doen. Vandaag gaat het om goede arbeidsvoorwaarden, die dit kabinet overeind houdt. En morgen gaan we weer aan de slag om meer mensen aan het werk te helpen.”

Bruins vindt het moedig dat Van Ark het plan terug neemt naar de tekentafel. “Zij toont zich zeer gemotiveerd om met alle betrokken partijen de beste manier te vinden waarop we mensen met een beperking kunnen helpen bij het vinden van werk. Dat juich ik toe.”

Datum: 10 september 2018
Auteur: ChristenUnie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: