MENU
visual
Marjonelle: We organiseren bergavonturen voor vrouwen
Marjonelle: We organiseren bergavonturen voor vrouwen
Marjonelle: We organiseren bergavonturen voor vrouwen
Marjonelle: We organiseren bergavonturen voor vrouwen
Marjonelle: We organiseren bergavonturen voor vrouwen

Marjonelle: We organiseren bergavonturen voor vrouwen

17 okt

Christelijknieuws.nl ontmoette de initiatiefnemers van de vrouwenorganisatie Move Your Mountain: Antoinette Moraal en Marjonelle Meindersma uit Zeewolde. Deze enthousiaste dames willen vrouwen helpen bij het verzetten van bergen in hun leven, door hen uit te dagen, te inspireren en op te bouwen. Ze doen dat via het organiseren van een stoer weekend in de bergen.

Christelijknieuws.nl sprak met Marjonelle en vroeg haar naar de betekenis van de drie Engelse termen die ze gebruiken: Inspiring, Empowering en Changing.
Marjonelle: Inspiring: Move Your Mountain wil vrouwen inspireren om uit hun comfortzone te stappen en hun talenten in te zetten in de maatschappij. Empowering: Move Your Mountain wil vrouwen kracht geven om zo hun waarde te ontdekken. Changing: Move Your Mountain wil verandering teweegbrengen zodat vrouwen het verschil kunnen maken in hun omgeving

Waarom ben je zo enthousiast?
Het is zo gaaf om te doen wat God bedacht heeft voor vrouwen! Elke keer als we met Move Your Mountain de bergen in gaan met een groep vrouwen, mogen we zien hoe God door hen heen werkt en hoe Hij laat zien wat Zijn plan voor hen is. Vrouwen gaan uitgerust, bemoedigd, ontspannen en vol power weer naar huis, om daar te merken dat ze bepaalde situaties beter aankunnen dankzij de ervaringen tijdens het bergavontuur.
Het is heerlijk om te zien hoe de deelnemers genieten van de natuur, de bergen, de wandelingen en de overige sportieve activiteiten, en hoe ze elkaar helpen en bemoedigen. Het is elke keer weer een voorrecht om getuige te mogen zijn van dit proces!

Jullie verkopen ook spullen, armbandjes enzo, hoe zit dat?
Omdat we niet alleen iets wilden doen voor de vrouwen die met een bergavontuur meegaan, maar ook de vrouwen willen ondersteunen die het minder goed getroffen hebben elders in de wereld, zijn we gekoppeld aan het tienermoederproject in Congo van de hulporganisatie ZOA. Voor ongeveer vierhonderd jonge meiden (meestal onvrijwillig moeder geworden) was er te weinig geld beschikbaar om deel te nemen aan dit project van hulpverlening, onderwijs en zelfredzaamheid. Omdat we als startende organisatie geen geld hadden, besloten we armbanden te laten maken voor de verkoop, zodat we hiermee geld konden verdienen om weer te doneren aan dit project. Inmiddels is er een mooie armbandencollectie ontstaan, die te koop is via de website en vrouwenevents. Hoe meer armbanden we verkopen, hoe meer geld we hebben om weg te geven. Het is geen commerciële business. Alles wat er verdiend wordt met de armbanden, wordt gedoneerd. Het tienermoederproject is mede door de bijdrage van Move Your Mountain inmiddels zodanig ontwikkeld en voorzien, dat wij ons nu gaan verbinden aan een ander, soortgelijk project. We zijn zorgvuldig aan het onderzoeken welk project hierna onze aandacht gaat krijgen.

Wat zijn de toekomstplannen?
Volgend jaar gaan we een bergavontuur voor Young Women organiseren. Jonge vrouwen van 17 tot 24 jaar worden uitgenodigd om in de herfstvakantie van 2019 mee te gaan de bergen in. We willen hen graag ondersteunen met thema's als: Welke vragen heb je? Wat zijn je verwachtingen voor de toekomst en welke relatie heb je met God? Daarnaast zijn er natuurlijk stoere outdooractiviteiten in de prachtige bergen. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op FaceBook en onze website (via de link onderaan dit item.)

Daarnaast zijn we, op verzoek van veel mannen wiens vrouwen mee geweest zijn op één van onze bergavonturen, bezig om een mannenvariant op te zetten. Die heet LEFVOL. Lefvol staat voor Adem & Groei. Rust én avontuur om op adem te komen. Tijd en ruimte voor reflectie op een bijzondere plek. Vanuit de Bron gevuld worden en nieuwe kracht opdoen. Lefvol in het leven staan en dit uitdelen aan anderen. Op de Facebookpagina van Lefvol lees je meer info.

Meer informatie over de initiatief is te vinden op de website via de link onderaan dit item.

Datum: 17 oktober 2018
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Move Your Mountain
Website: http://www.moveyourmountain.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Vrijheid
17 aug

Vrijheid meer

Woorden
10 aug

Woorden meer

Beker
03 aug

Beker meer

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer