MENU
Belastingdruk voor eenverdieners nog steeds veel te hoog

Belastingdruk voor eenverdieners nog steeds veel te hoog

22 okt

Volgens de koopkrachtplaatjes zouden de eenverdiender er dit jaar op vooruitgaan. Uit nieuwe cijfers blijkt echter dat deze er juist op achteruitgaat. In plaats van het beloofde plusje krijgt hij een forse min.

Van der Staaij: We lopen er nog steeds tegenaan dat we zien dat die belastingdruk voor eenverdieners nog steeds op een te hoog pijl staat. Financieel woordvoerder Christoffer noemt om de kloof tussen één en twee verdieners onverteerbaar. Gezinnen waarvan een ouder werkt betalen soms wel tot zes keer meer belasting dan gezinnen waarvan beide ouders werken.

Eind mei werd het allereerste debat enkel en alleen over eenverdieners gehouden. Tijdens het debat dient de SGP twee moties in om de grote en onrechtvaardige kloof in belastingdruk tussen een- en tweeverdieners te verkleinen. Steeds meer partijen in de Kamer zijn het met de SGP eens dat het zo niet langer kan. Helaas haalt de meest vergaande motie het niet. Winst is dat de regering in kaart moet brengen hoe de hoge marginale druk, waar eenverdieners veel last van hebben, aangepakt kan worden.

Datum: 22 oktober 2018
Auteur: SGP
Foto: SGP-YouTube
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: