MENU
INNOV8 organiseert vijfde editie Re-search en Re-act

INNOV8 organiseert vijfde editie Re-search en Re-act

28 okt

Onderzoekers en werkveld gaan in gesprek over onderzoeken rondom jeugd en kerk. Diverse organisaties uit het netwerk INNOV8 van MissieNederland organiseren op 8 november 2018 de vijfde editie van Re-search & Re-act.

Tijdens de studiedag op de Christelijke Hogeschool Ede staan onderzoeksresultaten op het gebied van jeugd, kerk en geloofsontwikkeling centraal. Maar liefst zeventien onderzoekers presenteren hun bevindingen en maken samen met de deelnemers de vertaalslag naar de praktijk.

Martine Versteeg, relatiemanager Jeugd bij MissieNederland vertelt over de reden voor deze dag: “Onderzoeksresultaten zoals deze zijn goud waard voor de kerk. Het is echter niet vanzelfsprekend dat deze resultaten ook de lokale geloofsgemeenschap bereiken. Daarom willen we graag verbinding brengen tussen onderzoek en de praktijk van alle dag in de lokale gemeente. Ons verlangen is dat na afloop van de dag bezoekers zich geïnspireerd weten en deskundig voelen om in hun eigen gemeente een beweging in gang te zetten.”

Zeventien onderzoekers
Tijdens de studiedag staan acht verschillende thema’s op het programma, zoals: vieren, pastoraat, avondmaal, vragen die leven bij jongeren en meer. Van de zeventien onderzoekers die hun werk bespreken zijn onder meer aanwezig: Peter Sinia met zijn promotieonderzoek ‘Kinderen aan het avondmaal’ en Nelleke Plomp met het onderzoek ‘Jongeren en de preek’. Rinke van Hell verzorgt de hoofdlezing vanuit haar onderzoek ‘De jeugdwerker tussen ideaal en werkelijkheid’.

Netwerk
De organisatie van Re-search & Re-act is in handen van PTHU/OJKC, CHE-theologie, Jong Protestant (JOP), HGJB, het Praktijkcentrum en MissieNederland. Samen zetten zij zich in voor het netwerk INNOV8, waarin professionals in jeugdwerk elkaar en hun doelgroep versterken.

Het programma duurt van 14.00 uur (opening) tot 19.30 uur, inclusief maaltijd en aansluitend een netwerkborrel. Meer informatie is te vinden op www.missienederland.nl/research

Datum: 28 oktober 2018
Auteur: MissieNederland
Foto: MIssieNederland
Website: http://www.missienederland.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: