MENU
Logos Hope in Costa Rica: schoonmaken van het strand

Logos Hope in Costa Rica: schoonmaken van het strand

01 nov

Mercy Chen (Taiwan) ruimt het strand op naast de leden van Fundación Oro Verde. Een team van vrijwilligers van Logos Hope werkte samen met een lokale organisatie, Fundación Oro Verde (wat 'Green Gold Foundation' betekent), om een strand in de buurt van de haven schoon te maken en een voorbeeld te stellen aan voorbijgangers.

Deze bijzondere activiteit bood het team ook een creatieve manier om in contact te komen met mensen en hun geloof te delen.

De hoofdactiviteit van de stichting is het oppakken van plastic, hout en ander afval dat aanspoelt of op het strand wordt weggegooid. Deze keer, met de betrokkenheid van de bemanningsleden, was het iets anders. Naast de gebruikelijke activiteiten, bad het team samen met de arbeiders van Fundación Oro Verde en deelde het voedsel uit aan degenen die het nodig hadden.

"Deze dag vertegenwoordigt echt wat we met Logos Hope doen, want het is een eenvoudige actie", legt crewlid Mercy Chen (Taiwan) uit. "Het ophalen van afval kan overal en op elk moment worden gedaan, maar daardoor kunnen we Jezus en Zijn naam verheerlijken. We hebben geen vaardigheden nodig, het is zo eenvoudig als wat we deden, en Jezus kan dat gebruiken.

De directeur van Fundación Oro Verde, Frank Gutierrez, legde uit dat zijn werkers niet allemaal christenen zijn, maar dat ze de boodschap die ze elke dag door devoties met hen delen, hebben gehoord. "De interactie met de bemanningsleden van Logos Hope die voor hen baden en met hen deelden, eert wat God wil: dat we het Woord met iedereen delen," zei hij.

Wat Frank uiteindelijk het meest opviel, was de liefde voor anderen. "Er was liefde voor hun naaste; aandacht, respect - ze kwamen niet alleen om het strand schoon te maken. We willen dit strand schoonhouden voor God, maar er was meer aan de hand. Het ging over het delen van Gods liefde door middel van dit werk, het delen van voedsel en bidden. De sleutel is dat het met liefde wordt gedaan".

Verschillende teams van het schip hebben al samengewerkt met de organisatie in Puntarenas, om het strand schoon te maken en in contact te komen met de lokale bevolking, in de hoop een blijvende impact te hebben.

Frank verwacht dat deze samenwerking zal worden voortgezet omdat een van de medewerkers van de stichting behoefte heeft aan reparaties aan hun huis. "We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat een andere groep van het onderhoudsteam van het schip komt helpen," legt Frank uit. "We willen op zijn minst de basisprincipes herstellen: het dak en enkele muren.

Datum: 1 november 2018
Auteur: OM Ships
Foto: OM Ships
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: