MENU
Leerlingen GSR Rotterdam vechten tegen honger

Leerlingen GSR Rotterdam vechten tegen honger

06 nov

ROTTERDAM – De leerlingen van GSR Rotterdam gaan 24 uur lang niet eten. Ze doen van 8 op 9 november mee aan Zip your Lip, de jongerenactie van World Vision. Met de actie halen ze geld op voor kinderen in onder andere Afghanistan, die elke dag honger lijden. Om 12:30 uur geeft Ruby Prophet van House of Talent een muzikaal optreden. Dit is de aftrap voor alle Zip your Lip-acties van het komende schooljaar.
Na het optreden van Ruby volgen de leerlingen hun gewone lesprogramma en voor ’s avonds staan er allerlei activiteiten op het programma. Ook zullen ruim vierhonderd leerlingen de nacht op school doorbrengen. De jongeren zijn al weken bezig met het werven van sponsors en op dit moment staat de teller op meer dan € 25.000,-.

Opbrengst gaat naar kinderen die honger lijden
De deelnemers komen in actie voor onder andere kinderen in Afghanistan. In delen van Afghanistan (Badghis en Herat) heeft het al maanden niet of nauwelijks geregend. Daardoor zijn oogsten mislukt en is er te weinig eten. Eén op de drie kinderen in dit gebied is zwaar ondervoed. Ondervoede kinderen zijn zwakker en vatbaarder voor ziektes. Door het werven van sponsors halen jongeren geld op om de strijd tegen honger aan te gaan. World Vision gebruikt de opbrengst van Zip Your Lip om acute hulp te verlenen en kinderen te eten te geven. Daarnaast deelt de organisatie speciale ‘droogtezaden’ uit en geeft daarbij landbouwtraining, zodat families in de toekomst zelf eten kunnen verbouwen als het zo droog blijft. Ook worden er waterfaciliteiten aangelegd zodat kinderen gezond drinkwater krijgen.

Zip your Lip
Al meer dan 25 jaar brengt Zip your Lip jongeren in beweging voor kinderen in nood. Dankzij deze actie waarbij jongeren 24 uur niet eten en alleen water of thee drinken, raken jongeren bewogen voor kinderen in armoede en komen ze daadwerkelijk in actie. Ruim 200.000 jongeren hebben al meegedaan aan Zip your Lip. Ook dit jaar kunnen scholen en jeugdgroepen zich aanmelden om zich in te zetten tegen honger.

Datum: 6 november 2018
Auteur: World Vision
Foto: World Vision
Website: http://www.zipyourlip.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: