MENU
ArkMission geeft opnieuw een Bajesagenda uit

ArkMission geeft opnieuw een Bajesagenda uit

03 dec

Op 5 december wordt het eerste exemplaar van de pastorale Bajesagenda 2019 gepresenteerd in de penitentiaire inrichting in Grave. Dit jaar is alweer de 32e keer dat de bajesagenda uitkomt. Het eerste exemplaar zal op deze dag worden uitgedeeld door Mark de Boer, directeur van Ark Mission.

De Bajesagenda: een sleutel naar een hoopvolle toekomst
Ark Mission verspreidt al 32 jaar, in samenwerking met het justitiepastoraat, de pastorale Bajesagenda in Nederland en buitenland onder gedetineerden. Het thema van de agenda is dit jaar ‘Open deur’. ‘De pastorale Bajesagenda opent soms figuurlijk deuren in de gevangenis en kan zorgen voor open contact tussen mensen’, aldus Ryan van Eijk (Dienst Geestelijke Verzorging) in het voorwoord van de agenda. ‘De wens is dat de Bajesagenda ook op andere manieren deuren opent, naar nieuwe mensen, nieuwe kansen, een nieuwe toekomst.’
‘De agenda is opnieuw een prachtig document geworden, van en voor gedetineerden’, zegt Mark de Boer, directeur van Ark Mission. ‘Het is heel bijzonder om de verhalen en gedichten te lezen die zij zelf hebben geschreven. Verhalen van hoop te midden van een soms uitzichtloze situatie. Het is een groot voorrecht dat wij hier een bijdrage aan mogen leveren.’

Al meer dan 10 jaar een kerstgroet voor gevangenen
De presentatie van de Bajesagenda is ook het startsein voor de verspreiding van duizenden kerstkaarten onder gedetineerden. Naar aanleiding van een eerdere kerstkaartenactie mailde een gevangenispredikant: ‘Ik heb de kaarten uitgedeeld tijdens een speciale kerstdienst. 
Dat mensen van buiten kaarten sturen en zulke mooie bemoedigende teksten schrijven, raakt gevangenen diep. Het geeft hen hoop en kracht dat er aan hen gedacht en nog belangrijker, dat er voor hen gebeden wordt’. Een kaart met een persoonlijke wens betekent enorm veel voor gevangenen. Vooral rond Kerst, wanneer zij de eenzaamheid extra voelen.

Ark Mission zet zich al meer dan 100 jaar in om het verhaal van de Bijbel te vertellen, júist aan hen die het zo hard nodig hebben: armen, zieken, gevangenen, vluchtelingen en eenzamen. Dit doet zij in binnen- en buitenland. Met de Bajesagenda en de Kerstkaartenactie zet Ark Mission zich specifiek in voor gevangenen. Het werk van Ark Mission wordt mogelijk gemaakt door giften en donaties van particulieren, kerken en instellingen.

Datum: 3 december 2018
Auteur: Jolanda Kromhout
Foto: Detail van schermafdruk YouTube rtl nieuws
Website: http://www.arkmission.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: