Koninklijke zaterdagavond met uitzending van Blauw Bloed

Zaterdagavond, 15 december zendt ‘Blauw Bloed’ tussen 19:25 en 21:15 op NPO 2 twee ‘Blauw Bloed’-uitzendingen uit. De start is een exclusieve uitzending van ‘Blauw Bloed’ waarbij presentator Jeroen Snel meeloopt met prins Jaime in een vluchtelingenkamp in het noorden van Kenia. Daarna zendt ‘Blauw Bloed’ de special: ‘Prince, Son and Heir: Charles at 70’ uit.

Voor deze documentaire heeft filmmaker John Bridcut twaalf maanden exclusieve toegang tot de prins gehad. Dit ter ere van de zeventigste verjaardag van prins Charles. De filmmaker volgt de prins zowel op het werk als achter de schermen, in binnen- en buitenland. Hij spreekt met degenen die hem het beste kennen, HRH The Duchess of Cornwall en zijn zonen, de Hertogen van Cambridge en Sussex.

Tegen de tijd dat ZKH de Prins van Wales in november zijn zeventigste verjaardag bereikt, zal hij meer dan vijftig jaar betrokken zijn bij publieke aangelegenheden. Hij is voorstander van onder meer opwarming van de aarde en kansen voor jongeren.

Een onthullend en intiem portret van de langstzittende erfgenaam van de troon, die het gevoel heeft dat hij nog veel meer te doen heeft.

Prins Jaime de Bourbon de Parme (46) is sinds 1 september speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR en bezocht afgelopen week een groot vluchtelingenkamp in het noorden van Kenia. Blauw Bloed presentator Jeroen Snel volgde de zoon van prinses Irene en legde zijn bezoek aan het Afrikaanse land vast.

Het bezoek van de prins stond grotendeels in het teken van het ontmoeten van vluchtelingen. Jaime zag met eigen ogen hoe het kamp ‘Kakuma’, dat letterlijk ‘nergens’ betekent, georganiseerd is. In het kamp dat al ruim vijfentwintig jaar bestaat verblijven vluchtelingen uit onder andere Zuid-Soedan, waar een burgeroorlog heerst en de helft van de bevolking ontheemd is. Tegenwoordig staan er in ‘Kakuma’ geen tenten meer, maar zijn er huizen gebouwd. De vluchtelingen drijven handel met elkaar en zo ontstaan er bedrijfjes. De neef van Willem-Alexander sprak tijdens zijn bezoek ook met de VN-hulpverleners.

Evangelische Omroep
© EO – Willem Jan de Bruin
12-12-2018
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies