Groot Nieuws Radio neemt afscheid van 1008 AM met lied van MercyMe

De uitzending via de middengolf stopt op 1 januari om 01:00 uur. Vlak daarvoor klinkt nog een keer het lied ‘Word Of God Speak’ van de band MercyMe op 1008 AM. “Met dit lied zijn we begonnen. Ons gebed was dat Gods woord zou spreken. We blijven doorgaan met onze missie via de verschillende digitale kanalen”, vertelt Wilfred Hardeman.

Het christelijke radiostation Groot Nieuws Radio neemt na ruim elf jaar afscheid van de middengolf. Na 1 januari 2019 gaat het radiostation digitaal verder via DAB+, de vernieuwde app, satelliet en interactieve televisie. In de laatste weken van 2018 voert het presentatieteam nog volop actie en worden luisteraars geholpen om de overstap te maken naar digitale radio.

De eigenaar van de zendmast in Zeewolde

wil de zendlocatie ontmantelen.

Groot Nieuws Radio is het laatste landelijke radiostation dat op dit moment uitzendt via de AM-band. De eigenaar van de zendmast in Zeewolde wil de zendlocatie ontmantelen.

Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio: “We hebben de ontmanteling een aantal keer weten uit te stellen. Maar langer uitstellen was voor de eigenaar van de zendmast geen optie meer. Bovendien luisteren veel luisteraars al digitaal. In de afgelopen weken hebben we nog meer mensen geholpen met de overstap.”

In de laatste weken van 2018 zendt Groot Nieuws Radio de Top 1008 uit, de lijst met de mooiste christelijke muziek. Tijdens de eindejaarslijst geven presentatoren elk uur een gratis digitale radio weg. Ook is er een digitaliseringslijn waar luisteraars hun vragen kunnen stellen. Online is er een Luisterwijzer beschikbaar met uitleg over de verschillende vormen van digitale radio.

Er is een luisterwijzer beschikbaar

met uitleg over de verschillende

vormen van digitale radio

Groot Nieuws Radio is een christelijk radiostation waar het goede nieuws van Jezus Christus centraal staat. Dagelijks zijn er programma’s te horen met actualiteiten, inspirerende gesprekken en muziek van christelijke artiesten.

Lukas Kramer
© Toff-Fotografie.nl voor christelijknieuws.nl
27-12-2018
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies