MENU
Gebedsmoment bij zonsopgang op Nieuwjaarsdag in 50 landen

Gebedsmoment bij zonsopgang op Nieuwjaarsdag in 50 landen

28 dec

Meer dan 50 landen hebben gereageerd op een oproep van Australische gebedsleiders om op Nieuwjaarsdag te bidden bij zonsopgang op een openbare locatie zoals een heuvel, uitkijkpost of oriŽntatiepunt in hun stad of stad, of zelfs thuis.

"In 2018 waren er mensen die in 50 landen baden, waaronder 172 geregistreerde openbare plaatsen in AustraliŽ. In 2019 verwachten we dat dit exponentieel zal groeien, met meer mensen die bidden, op meer locaties en in meer landen.
Pat vraagt te bidden voor mensen om gered te worden, om te bidden voor familie en vrienden die niet gered zijn om in 2019 naar Jezus te komen.


"Waar je ook bent op Nieuwjaarsdag
bij zonsopgang, bid voor mensen zodat
ze gered worden. Het is eenvoudig,
maar zo krachtig."Dit wordt het vierde jaar van het Gebedsmoment bij zonsopgang op Nieuwjaarsdag. Het was eind december 2015 toen Pat de visie kreeg die tot het eerste evenement leidde.

Pat deelde de visie met Warwick Marsh, coŲrdinator van AustraliŽ's National Day of Prayer & Fasting, en veel gelovigen sloten zich aan bij hun netwerk om te bidden in AustraliŽ en over de hele wereld. Het volgende jaar, nieuwjaar 2017, baden mensen in meer dan 23 landen en op nieuwjaarsdag 2018 breidde de gebedsrelais zich uit naar minstens 50 landen, waaronder 172 openbare locaties in AustraliŽ. De International Prayer Council heeft het evenement zelfs aangenomen als een wereldwijde viering.
"Er wonen veel mensen in landen waar ze veel moeite hebben om vrij te kunnen bidden". - Pat Steele

"In 2019 verwachten we dat het aantal landen zal groeien - we hebben al registraties ontvangen van een paar landen die we nog niet eerder hebben gezien en ik hoop dat het aantal landen zal verdubbelen.

"In 2018 werkten we samen met Open Doors om te bidden voor de vervolgde kerk; we hebben veel broeders en zusters die zich bij ons voegen om te bidden in landen waar ze ernstig vervolgd zouden kunnen worden om te bidden. Noord-Korea, Pakistan en de Verenigde Arabische Emiraten waren waarschijnlijk de drie gevaarlijkste plaatsen voor christenen die in 2018 werden geregistreerd.

Het belangrijkste verschil in het evenement van dit jaar is dat de organisatoren geen openbare plaatsen gaan publiceren waar mensen naartoe kunnen gaan en zich kunnen aansluiten zoals vorig jaar.

Warwick geeft commentaar: "David zei in Psalm 108:2: 'Ik zal de dageraad wekken met mijn lied. In deze tijd van gebed willen we ons richten op het geven van grote lofprijzing aan God. We willen ook bidden voor opwekking en verandering, dat God genezing zal brengen aan elk van onze naties: 2 Kronieken 7:14. Laten we allemaal bidden voor een grote oogst aan mensen voor de Heer Jezus Christus".

"Door Jezus Christus tot Heer te verklaren op deze wereldwijde Gebedsmoment bij zonsopgang op Nieuwjaarsdag gaan we de wereld rond met gebed, lofprijzing en aanbidding en geven we ons leven over aan Jezus Christus voor de heerlijkheid van God. Psalmen 113:3 zegt: "Van de opkomst van de zon tot de plaats waar zij ondergaat, de naam van de Heer moet worden geprezen.


"Pat stelt voor dat mensen ongeveer
15 minuten voor hun lokale zonsopgangstijd
starten en in totaal ongeveer 30 minuten
samen bidden""Wij moedigen u aan om samen het Onze Vader te bidden terwijl de zon opkomt en een verklaring af te leggen dat Jezus Christus de Heer is van uw leven, uw gezin, uw regio en uw land. Op uw locatie moedigen wij u aan om lofprijzing en aanbidding, gebeden en Schriftlezingen op te nemen. We stellen 30 minuten voor, maar u kunt langer bidden. U kunt zelfs communie nemen, een fakkel laten schijnen of een kaars aansteken. Wat je doet voor je zonsopgang is aan jou.

"Wat je ook besluit te doen, laten we samen bidden dat de mensen gered worden. Dit is de kreet van Gods hart: 'Hij is niet bereid dat iemand verloren gaat, maar dat allen tot bekering komen. (2 Petrus 3:9.)

Datum: 28 december 2018
Auteur: Eternity News - redactie Christelijknieuws.nl
Foto: Sunrise Pray Relay
Website: http://www.sunriseprayerrelay.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: