MENU
Groep gehandicapte kinderen in Chili krijgt rondleiding op Logos Hope

Groep gehandicapte kinderen in Chili krijgt rondleiding op Logos Hope

17 jan

Een groep gehandicapte kinderen, vergezeld door hun ouders, bezocht Logos Hope en bracht tijd door met bemanningsleden die een poppenkastshow en spelletjes voor hen organiseerden. Oscar Rojas, een maatschappelijk werker: "Het was een geweldige uitnodiging. Ze hebben er zo van genoten en we zijn blij om dit te zien. We vonden het leuk om Gods Woord op een nieuwe manier te horen."

De poppenshow ging over een jongen genaamd Sunny die zijn vader vertelde dat hij van streek was omdat zijn vriend geen tijd met hem wilde doorbrengen. Toen hij zag dat zijn zoon verdrietig was, nodigde de vader hem uit om te bidden en wat tijd met Jezus door te brengen. Toen Sunny weigerde, legde zijn vader uit dat het weigeren om tijd met Jezus door te brengen dezelfde afwijzing was die zijn eigen vriend hem had laten zien. Dit hielp Sunny inzien hoe belangrijk het is om tijd met Jezus door te brengen.

Jane Ton: "Ik had nooit met gehandicapte
kinderen gewerkt, maar de dag ervoor gaf
God mij een idee."


Toen Jane Ton (Thailand) de dag ervoor een programma aan het voorbereiden was voor het bezoek van de kinderen, kreeg ze wat inspiratie. "Ik had nooit met gehandicapte kinderen gewerkt, maar de dag ervoor gaf God mij een idee," zei ze. Jane en de andere vrijwilligers plaatsten overal in de kamer gekleurde stippen en speelden samen een spel met de kleuren. Later gebruikte ze dezelfde kleuren om de boodschap van het evangelie aan de kinderen en Jezus' liefde voor hen uit te leggen.

De kinderen waren enthousiast en gingen mee naar buitenop het buitendek van het schip met de bemanning naar de brug, het controlecentrum van het schip. Ze waren ook verrast met een persoonlijk bezoek van El Capitano, de levensgrote mascotte van Logos Hope.

Oscar: "We vonden het leuk om Gods
Woord op een nieuwe manier te horen."


Een maatschappelijk werker die zich inzet voor de integratie van gehandicapten bij de gemeente Antofagasta, Oscar Rojas, begeleidde de kinderen en hun ouders, samen met zijn collega's. Hij sprak zijn vreugde uit over de reacties van de kinderen: "Het was een geweldige uitnodiging. Ze hebben er zo van genoten en we zijn blij om dit te zien. We vonden het leuk om Gods Woord op een nieuwe manier te horen," zei hij. Oscar voegde eraan toe: "De ouders waren blij; voor hen is het niet gebruikelijk om naar een schip te komen en het was voor ons allemaal een opbouwende activiteit. We zijn dankbaar voor uw uitnodiging.

Toen de groep was vertrokken, zei Jane: "Je wordt soms uitgedaagd. Wees open en laat God met je praten en Hij zal alle dingen plannen, het zal allemaal door Hem heen komen". Jane realiseerde zich dat de tijd die ze had besteed aan de voorbereiding van het bezoek van de gehandicapte kinderen ook een bijzonder moment was waarin ze Gods hand aan het werk zag.

Om meer verhalen te lezen, ga naar de website op www.omships.org

Datum: 17 januari 2019
Auteur: Redactie Christelijknieuws - OM Ships
Foto: OM International
Website: http://www.omships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: