MENU
Ontmoeting is genomineerd voor het Appeltje van Oranje 2019

Ontmoeting is genomineerd voor het Appeltje van Oranje 2019

25 jan

Ontmoeting is op 24 januari 2019 tijdens de landelijke finaledag genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2019. Voorafgaand aan de finaledag vond er tussen 7 januari en 16 januari een stemtiendaagse plaats. Er zijn nu nog 10 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)! Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven.

Tijdens de stemtiendaagse kreeg Ontmoeting maar liefste 15.800 stemmen. Overweldigend! Ontmoeting stond hiermee met stip op 1! Op 24 januari is er door een medewerker en een vrijwilliger een pitch verzorgd. Naar aanleiding hiervan én het aantal stemmen heeft de jury besloten om Ontmoeting als een van de 10 genomineerden uit te roepen. Uiteindelijk worden er door de jury de drie winnaars gekozen.

Tijdens de stemtiendaagse kreeg
Ontmoeting maar liefste 15.800 stemmen
en stond hiermee met stip op 1


Ontmoetingnetwerken
Van de circa 1.000 vrijwilligers bij Ontmoeting zijn zo’n 600 mensen actief als netwerkvrijwilliger. Deze vrijwilligers vormen een sociaal netwerk rondom kwetsbare cliënten, mensen die zijn vastgelopen en niemand om hen heen hebben. De vrijwilligers brengen regelmatig een bezoek aan hen, ondernemen activiteiten en helpen bij alledaagse dingen. Zij zijn een brug naar de maatschappij. Veel vrijwilligers zijn al jaren actief als vrijwilliger voor Ontmoetingnetwerken. Ontmoeting is ontzettend blij met de inzet van deze enthousiaste groep mensen en houdt hen graag zo enthousiast. Daarom is het erg belangrijk dat de vrijwilligers een goede training ontvangen voor het werken met de kwetsbare cliënten van Ontmoeting. Bij Ontmoeting werken professionals en vrijwilligers samen rondom een cliënt. Om deze samenwerking te verbeteren en om de cliënt centraal te blijven stellen hebben is de samenwerkingsdriehoek gelanceerd. De cliënt staat centraal en is eigenaar van zijn hulpvraag. Waar nodig wordt professionele hulp geboden en waar het kan worden vrijwilligers ingezet.

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt
door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde.


Koningin Máxima
De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Datum: 25 januari 2019
Auteur: Ontmoeting - Besselyn de Rooij
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.ontmoeting.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: