MENU
Otto de Bruijne: Expositie Licht in de nachten van Israel

Otto de Bruijne: Expositie Licht in de nachten van Israel

30 jan

Tot en met 4 mei exposeert Otto de Bruijne in het IsraŽlcentrum in Nijkerk. De expositie heet Licht in de nachten van IsraŽl en vertelt het verhaal van Jakob Ė IsraŽl Ė die in de nacht een ladder zag en aangevallen werd door een Man.

Nachten zijn blijkbaar belangrijk. Het lijkt wel of onze natuurlijke weerstand tegen Gods boodschap, Zijn licht, dan wegvalt en wij Zijn beelden en woorden kunnen ontvangen. Zo ontvangt de profeet Zacharia in de nacht acht visioenen over de toestand van die tijd en de beloften van de Eeuwige over de opbouw van Jeruzalem.
Otto de Bruijne is beeldend kunstenaar en theoloog. Als spreker, schrijver en schilder presenteert hij op een creatieve en inspirerende manier Bijbelse themaís. Hij bouwde in 2011 de Canvas Kapel, te bezichtigen op het terrein van de Near East Ministry in Voorthuizen. Zijn werk is in reizende tentoonstellingen op verschillende plaatsen te zien, onder andere Panorama Openbaring, een bijna tien meter lange wand over het boek Openbaring.

De expositie wordt tentoongesteld in het IsraŽlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. Naar aanleiding van de expositie is er ook een boek verschenen onder dezelfde titel. Het boek is vanaf 19 januari te verkrijgen in de winkel van Christenen voor IsraŽl.

Datum: 30 januari 2019
Auteur: Christenen voor Israel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: