MENU
Nieuwe serie overdenkingen over geld en bezit voor de 40-dagentijd

Nieuwe serie overdenkingen over geld en bezit voor de 40-dagentijd

31 jan

Voor de tweede keer geven GabriŽl FinanciŽle Bescherming en Stichting Encour een 40-dagenkalender uit rond de thematiek van geld en bezit. Afgelopen jaar werd deze 40-dagenkalender voor het eerst geÔntroduceerd en deze bleek in een enorme behoefte te voorzien.

De 40-dagenkalender is gratis beschikbaar en kan worden aangevraagd op de website van GabriŽl.

Vorig jaar werd de 40-dagenkalender voor het eerst uitgegeven door GabriŽl en Encour. ďWe waren overweldigd door de vele positieve reacties die we kregen van onze klantenĒ, zegt GabriŽl-directeur Natasja Naron. ďDaarom hebben we ook dit jaar besloten om de 40-dagenkalender uit te gevení.

ďIn deze 40-dagentijd willen we elkaar stimuleren om stil te staan bij onze relatie tussen geld en geloofĒ, zegt Encour-directeur Bert den Hertog. ďGek genoeg is dit een ondergeschoven kindje terwijl we dagelijks met ons geld bezig zijn. Met deze kalender willen we dagelijks leren over wat de Bijbel zegt over geld en dat op die manier in te laten dalen in ons leven.Ē

De 40-dagentijd loopt dit jaar van woensdag 6 maart tot met zaterdag 20 april (Stille Zaterdag). De 40-dagenkalender biedt voor elke dag een overdenking die bestaat uit een bijbeltekst, een verhaal Ďuit het levení en een uitdaging. De teksten zijn geschreven door een team van ervaren schrijvers, theoloog Prof. Dr. Paul van der Laan, ondernemer Ben Lankhaar en emiritus CGK predikant ds. Gť Drayer. Dit jaar worden de volgende themaís behandeld: Meer door minder, Rijkdom, Armoede, Sabbats- en jubeljaar, Geld en geluk, Tienden en Stille week.

De medewerkers van GabriŽl verlenen bewust hun financiŽle advieswerk vanuit een christelijke identiteit. GabriŽl wil haar klanten graag uitdagen om te leven vanuit Ďgenoegí en geeft jaarlijks alle winst van het bedrijf weg aan een groot aantal christelijke goede doelen. Stichting Encour wil mensen helpen om Bijbelse principes van omgaan met geld te ontdekken, toe te passen en door te geven aan anderen. Samen hopen zij met dit project veel mensen te inspireren.

Datum: 31 januari 2019
Auteur: Bertina Hartog
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen - eigen tekening
Website: http://www.gabrielfb.nl/40dagentijd

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Ezel
20 jul

Ezel meer

Slangen
13 jul

Slangen meer

Sjalom
16 jun

Sjalom meer

Schaduw
18 mei

Schaduw meer

Vuurvlam
30 maa

Vuurvlam meer