MENU
GlobalRize viert jubileum met Bijbelleesmarathon

GlobalRize viert jubileum met Bijbelleesmarathon

16 feb

Wat ooit begon op een klein kamertje ergens in Thailand groeide in vijf jaren uit tot een volwassen zendingsorganisatie met een eigen aanpak en een enorme impact. Op 26 februari wordt het eerste lustrum gevierd met een bijbelleesmarathon. Op zaterdag 2 maart blikken terug. Marcel Zimmer (foto) begeleidt ons bij de samenzang.

De Bijbelleesmarathon op 26 en 27 februari
Op dinsdag 26 en woensdag 27 februari lezen medewerkers het hele Nieuwe Testament. Afgewisseld met interviews en muzikale bijdragen gaan we een 24-urenlange uitzending verzorgen. De livestream wordt uitgezonden via Facebook en de website. Je kunt het dus thuis meemaken, maar ook gezellig langskomen! Er is muziek en ook altijd iets te eten of drinken. Ook midden in de nacht! We starten dinsdag om 12:00 uur en gaan door tot woensdag 12:00 uur. Locatie: Luctor Et Emergo (Mheneweg Noord 1bg, 8096 BR Oldebroek).

Op zaterdag 2 maart staat de GlobalRize dag geheel in het teken van het jubileum. We blikken terug op de afgelopen jaren en vertellen over onze toekomstplannen. Marcel Zimmer begeleidt ons bij de samenzang. Het afwisselende programma sluiten we af met een gezamenlijke lunch.

Min of meer toevallig ontstond de visie van GlobalRize. Marten Visser, de missonair directeur van GlobalRize, plaatste in het begin dagelijks de kerntekst uit een bijbelgedeelte op Facebook. Mensen bekeken de boodschappen en gingen die vervolgens liken en delen. In korte tijd kregen veel mensen de berichten onder ogen. Sommigen reageerden en anderen stelden vragen over de inhoud van de boodschappen.

Dat is nog steeds de kern van de werkwijze van GlobalRize. Het Evangelie delen via het internet. Maar de methode is wel veel verfijnder geworden. Naast facebook worden ook Instagram en Twitter gebruikt. In 14 talen zijn er websites beschikbaar met artikelen waarin bijbelse antwoorden op levensvragen gegeven worden. Er is een gratis online bijbelcursus om mensen kennis te laten maken met de boodschap van de Bijbel.
Het werk heeft een grote vlucht genomen, zeker na de komst van Frans de Lange die van Burgemeester operationeel directeur werd van GlobalRize.

Het aantal (vrijwillige) medewerkers steeg naar 240. Vanuit het kleine kantoor in Oldebroek worden dagelijks meer dan een miljoen mensen bereikt met het Evangelie. In 2018 reageerden meer dan 50.000 mensen hierop door persoonlijke vragen te stellen aan het chatteam.

Meer informatie is te vinden via de link onderaan dit item.

Datum: 16 februari 2019
Auteur: Harry Fikse
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.globalrize.nl/jubileum

Dit artikel delen:

Meer nieuws: