MENU
Carla Dik-Faber blij met parlementaire enquete gaswinning in Groningen

Carla Dik-Faber blij met parlementaire enquete gaswinning in Groningen

08 maa

De ChristenUnie is blij dat de hele Tweede Kamer achter een parlementaire enquête staat naar de gaswinning in Groningen. Het is het zwaarste middel dat de Tweede Kamer kan inzetten.

Carla Dik-Faber: De ChristenUnie heeft altijd aangedrongen op een parlementaire enquête en daarover ook moties ingediend. Er is meer dan genoeg reden voor een parlementaire enquête. Eerst en vooral wordt hiermee recht gedaan aan gedupeerden en kan dit het begin zijn van herstel van vertrouwen. Daarnaast moeten belangrijke vragen beantwoord worden. In het verleden zijn voor mij soms onverklaarbare politieke besluiten genomen. Ik vraag mij bijvoorbeeld af waarom er in het piekjaar 2013 bijna 54 miljard kuub gas werd gewonnen terwijl er al een advies lag van het Staatstoezicht op de Mijnen om de gaswinning zo snel als mogelijk zo ver mogelijk omlaag te brengen.

Ik vind het belangrijk dat de parlementaire enquête niet leidt tot vertraging in de schadeafhandeling en versterking. Schadeafhandeling en versterking moeten dit jaar goed op gang komen. Er is ook wetgeving in de maak om dat te ondersteunen, zoals voor het Instituut Mijnbouwschade. Het is logisch dat dan nu ook werk wordt gemaakt van de parlementaire enquête.

Datum: 8 maart 2019
Auteur: Christenunie - Carla Dik-Faber
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: