MENU
HVC Regiotour met ex-moslim uit Bangladesh

HVC Regiotour met ex-moslim uit Bangladesh

18 maa

De spreker tijdens de HVC Regiotour 2019 is een ex-moslim uit Bangladesh, maakt Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) bekend. Dominee Mabud Chowdhury is afkomstig uit een grote moslimfamilie uit een hogere klasse. Tijdens de tournee van Stichting HVC vertelt hij hoe God hem riep voor het werk in Zijn Koninkrijk.

Onvermoeibaar geeft hij gehoor aan zijn roeping in één van de armste landen ter wereld. Jong en oud kan kennismaken met deze vervolgde christen tijdens vier gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst. De HVC Regiotour bezoekt van 29 maart t/m 5 april de plaatsen Nunspeet, Barneveld, Kesteren, Dordrecht en Ouddorp.
Wat is de HVC Regiotour?
Eén keer per jaar trekt de HVC Regiotour door Nederland. Centraal tijdens de HVC Regiotour staat het verhaal van een vervolgde christen, die speciaal hiervoor naar Nederland komt. Samen met de buitenlandse gastspreker ontmoet en spreekt Stichting HVC vele honderden kinderen en volwassenen tijdens bezoeken aan scholen, kerken en jeugdverenigingen in heel Nederland. Iedereen die meeleeft met of geïnteresseerd is in de vervolgde Kerk is welkom tijdens één van de openbare HVC Regiotour bijeenkomsten. Deze avonden bieden een gevarieerd programma, met dit jaar onder meer het verhaal van Mabud uit Bangladesh. De avond krijgt een interactief moment, waarin het publiek de gelegenheid krijgt om vragen te stellen. Vele mensen (her)ontdekken dat het meeleven met vervolgde christenen een verrijking is. De avonden vangen aan om 19.30 uur.

Evangeliseren met risico
Het evangeliseren in een islamitisch land als Bangladesh brengt veel risico met zich mee. Hij evangeliseert onder Bengaalse moslims en ín de Rohingya vluchtelingenkampen van Bangladesh. Naast evangelisatie organiseert dominee Mabud ook hulpprojecten en is hij actief in het opzetten van scholen voor vluchtelingen. Zijn verhaal belooft ook van de HVC Regiotour 2019 een indrukwekkende ervaring te maken. In 2018 stond het indrukwekkende verhaal van dominee Ghassan uit Irak centraal. Een bezoeker zei hierover: “Het raakte ons dat dominee Ghassan vertelde dat God het geweld van ISIS in Irak gebruikt om meer mensen naar de kerk te brengen. Vanavond werd het ons nog duidelijker dat het belangrijk is om voor vluchtelingen te bidden en dat ze dat als bemoedigend ervaren.”

Geestelijke en praktische ondersteuning
Stichting HVC is een energieke hulporganisatie met vrijwilligers in heel Nederland. Ze staan graag ‘met de voeten in de modder’; de organisatie heeft korte lijnen met de hulpprojecten dankzij lokale partners. Naast het bieden van geestelijke en praktische ondersteuning in nood, verspreidt Stichting HVC het Evangelie en bekommert ze zich over (wees)kinderen die aan hun lot zijn overgelaten.

Datum: 18 maart 2019
Auteur: HVC Hulp Vervolgde Christenen
Foto: HVC
Copyright: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/regiotour

Dit artikel delen:

Meer nieuws: