MENU
Open middag: de boodschap van de Bijbel bekendmaken via internet

Open middag: de boodschap van de Bijbel bekendmaken via internet

20 maa

Zaterdag 30 maart 2019: inspirerende Open Middag van stichting ‘Wat zegt de Bijbel’. Anno 2019 staan we via Facebook, Instagram en Whatsapp met de hele wereld in contact. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor het evangelie, zou je denken. Maar is dat wel zo?

Kunnen we met behulp van internet meer en beter de boodschap van de Bijbel brengen, en zo ja, hoe dan? En wat heeft dat met ons eigen leven te maken? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de Open Middag van stichting ‘Wat zegt de Bijbel’ waar medewerkers, achterban en deelnemers van BeterBijbel.nl, bestuur en andere belangstellenden elkaar ontmoeten.
Speciale gast is Mark de Boer, schrijver van ‘Nooit meer evangeliseren’, voorheen directeur Agape en nu directeur van Ark Mission, een organisatie die zich richt op het vertellen van het verhaal van de Bijbel aan kwetsbaren in de samenleving.

Dagelijks Bijbelmoment
‘Wat zegt de Bijbel’ is ruim veertig jaar geleden opgericht toen, door het evangelisatiewerk onder aanvoering van mannen als gebroeders Fijnvandraat, Vink en Ottens, veel mensen in aanraking kwamen met de boodschap van de Bijbel. Voor belangstellenden werden schriftelijke cursussen ontwikkeld waar in de loop der jaren honderden cursisten aan hebben deelgenomen.

Voor belangstellenden werden schriftelijke
cursussen ontwikkeld waar in de loop der
jaren honderden cursisten aan hebben
deelgenomen.


Bestuurslid Douwe Scheepsma: “In een tijd waarin we allemaal druk-druk-druk zijn en we als christenen ons in de Bijbel willen verdiepen, vragen wij ons als bestuur af: hoe kan nieuwe media ons helpen bij die verdieping? In de hoogtijdagen waren 1500 deelnemers voor de schriftelijke Bijbelcursus aan ons werk verbonden. We merken de laatste jaren dat de animo voor deze cursussen afneemt. Momenteel bereiden we ons voor om een digitale slag te maken en verwachten dat we later dit jaar ons cursusmateriaal via wzdb.learnnn.com op een nieuwe manier aan kunnen bieden. Al eerder, eind 2016, hebben we www.BeterBijbel.nl gelanceerd waarbij deelnemers via app en e-mail dagelijks een kort en leuk Bijbelmoment beleven. De afgelopen twee jaar waren meer dan 15.000 deelnemers actief die met Beterbijbel.nl hun kennis van Gods woord hebben getest en vergroot.”

De afgelopen twee jaar waren meer
dan 15.000 deelnemers actief die met
Beterbijbel.nl hun kennis van Gods
woord hebben getest en vergroot.


Open Middag ‘Het evangelie in tijden van Instagram’ in het kort:
- Zaterdag 30 maart 2019.
- Programma: Inloop met koffie en thee met wat lekkers vanaf 14.00 uur.
- Interactief programma van 14.30 tot 17.00 uur.
- Uitloop met een frisje tot 18.00 uur.
- Lokatie: Goede Herderkerk, Ganzeweide 17, 6713 CA, Ede.
- Meer info en aanmelden kan via: www.beterbijbel.nl

Belangstellenden zijn van harte welkom.

Datum: 20 maart 2019
Auteur: Douwe Scheepsma
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beterbijbel.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: