MENU
Groot Nederlands Johannes de Heer Koor zingt in Apeldoorn

Groot Nederlands Johannes de Heer Koor zingt in Apeldoorn

27 maa

Apeldoorn - Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor, het grootste koor van Nederland, geeft dit voorjaar vier concerten op bijzondere locaties in Nederland. Op zaterdag 6 april zingt het koor in de monumentale Grote Kerk van Apeldoorn, zaterdag 11 mei volgt een concert in de Grote Kerk van Dordrecht, zaterdag 8 juni volgt een concert in Concertgebouw de Doelen in Rotterdam en de reeks concerten wordt afgesloten op zaterdag 22 juni in de Grote- of Maria Magdalenakerk in Goes.

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor, dat 700 zangers en zangeressen telt, repeteert momenteel op diverse locaties in Nederland. Het thema van deze vierde editie van het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor is: “Groot is Uw trouw”. Kaarten voor de concerten zijn te bestellen via www.johannesdeheerkoor.nl. In de voorverkoop zijn de entreebewijzen voordeliger dan aan de kassa.

Het Groot Nederlands Johannes de Heer Koor,
dat 700 zangers en zangeressen telt, repeteert
momenteel op diverse locaties in Nederland.


Bij de concerten is er telkens een gastoptreden. In Apeldoorn is dat het Urker kinderkoor Klein maar dapper. Deze zal in Urker klederdracht gehuld een aantal liederen uitvoeren, het orgel wordt bespeelt door Marco van der Graaf. In Dordrecht is veel ruimte voor massale samenzang en werken het bekende trompet duo Arjan en Edith Post mee en Wibrand van Norel (pauken) en Marco den Toom (orgel). In de grote zaal van de Rotterdamse Doelen verlenen mannenkoor de Lofzang uit Heerde o.l.v. Jacob Schenk, Harm Hoeve (orgel) , Pier de Jong en Maurits Willemsen (hoorn en trombone), Erica Vogel (fluit) en Wilco Veldkamp (piano) hun medewerking. En in Goes werken het Christelijk samengesteld mannenkoor Zeeland o.l.v. Ron van Ommen en Martin Weststrate (orgel) mee.

Koorleden en bezoekers zamelen door hun
deelname of concertbezoek geld in voor
straatkinderen in de Filipijnen een project
van Woord & Daad.


Het Groot Johannes de Heer Koor is een projectkoor onder muzikale leiding van Wilbert Magré. Repetities worden gehouden in acht plaatsen in Nederland, van Goes tot Wouterswoude. Koorleden en bezoekers zamelen door hun deelname of concertbezoek geld in voor straatkinderen in de Filipijnen een project van Woord & Daad. Het koor is in 2016 opgericht om de 150e geboortedag van Johannes de Heer te gedenken. Sindsdien is er - mede op verzoek van de enthousiaste koorleden – ieder jaar een nieuwe editie gestart.

Voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten zie www.johannesdeheerkoor.nl

Datum: 27 maart 2019
Auteur: Johannes de Heer koor
Foto: © TOFF-fotografie Tobias Huizing
Website: http://www.johannesdeheerkoor.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: