MENU
Eerste reactie SGP op de verkiezingsuitslagen

Eerste reactie SGP op de verkiezingsuitslagen

21 maa

In veel plaatsen in Nederland boekt de SGP een mooie stemmenwinst. Daarmee lijkt de stijgende lijn in het absolute stemmenaantal van de Provinciale Statenverkiezingen uit 2015 te worden vastgehouden of zelfs voortgezet. Onze trouwe kiezers bedanken we hartelijk voor hun steun.

Ter illustratie: In Renswoude kreeg de SGP bij de vorige PS-verkiezingen 500 stemmen, nu zijn dat er -op basis van de eerste uitslagen- 639. In Zaltbommel gaat de SGP van 2083 naar 2294 stemmen. Veere gaat van 2000 naar 2118. Barneveld van 6891 naar 7717. Vijfheerenlanden van 2706 naar 3068. Noordoostpolder van 950 naar 1159.

Hoe deze uitslag zich zal vertalen in Statenzetels en Eerste Kamerzetels kan nog niet gezegd worden. Onder meer de hoge opkomst, herindelingen van gemeentes in provincies en het feit dat er geen lijstverbindingen met andere partijen meer mogelijk zijn, spelen daarbij een rol.

Lees hier de eerste reacties van SGP-voorman Kees van der Staaij op de voorlopige verkiezingsuitslagen van 20 maart.

23.30 uur - Van der Staaij: "Uit concrete uitslagen totnutoe blijkt mooie stemmenwinst voor SGP in heel veel plaatsen zoals Reimerswaal, Renswoude, Wierden, Twenterand. Door hogere opkomst vaak toch in percentage achteruit. Blijft spannend!"

22.30 uur - Van der Staaij: "Forum en GroenLinks zijn zonder meer de grote winnaars van deze verkiezingen. Ook de CU boekt winst. Complimenten! Voor de SGP is en blijft het spannend of we opnieuw 2 Eerste Kamerzetels kunnen behalen."

Datum: 21 maart 2019
Auteur: SGP - Kees van der Staaij
Foto: SGP
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: