MENU
Open Dag Trans World Radio: Ontdek hoe het Evangelie klinkt

Open Dag Trans World Radio: Ontdek hoe het Evangelie klinkt

25 maa

Zaterdag 6 april is de jaarlijkse open dag van Trans World Radio (TWR) in Barneveld. Dit jaar zijn er twee bijzondere mensen te gast: de Roma Nachko en Marusya Zaikov.

Dit echtpaar woont en werkt in Bulgarije onder de Roma. Een bevolkingsgroep die slecht bekend staat en die vaak als uitschot wordt gezien. Werkloosheid, armoede en criminaliteit komen meer dan gemiddeld voor bij de Roma. De familieband is er erg sterk, maar daardoor is het juist ook moeilijk om tal van culturele barrières te doorbreken. Toch zijn er ook positieve signalen te melden.

Nachko en Marusya vertellen tijdens de
open dag graag over de voorzichtige
geestelijke opwekking die gaande is
onder hun volksgenoten.


Nachko en Marusya vertellen tijdens de open dag graag over de voorzichtige geestelijke opwekking die gaande is onder hun volksgenoten. Al vele jaren evangeliseren zij onder de Roma, zowel via radio als door persoonlijke contacten. En dat is niet zonder resultaat gebleven. Kom luisteren naar hun indrukwekkende verhaal over het werk van TWR onder de Roma in Bulgarije.

Bij rampen
Daarnaast gaan Nederlandse medewerkers in op het thema ‘Door barrières heen’. Wat kan TWR betekenen als er rampen in de wereld plaatsvinden? Wanneer de infrastructuur verwoest is, zijn de barrières om mensen te bereiken letterlijk heel groot. Mensen zijn dan vooral ook bezig om te overleven. Toch hebben we gezien dat TWR juist in deze situaties mee kan helpen. In de presentatie laten we aan de hand van enkele voorbeelden zien hoe we dat doen.

Verder vertellen we meer over het werk in China, waar het communistische regime niets liever wil dan het christendom buiten de deur houden en daar steeds meer barrières voor opwerpt. Behalve dat heeft China ook te maken met taalbarrières tussen de vele minderheden in dit immense land. Ondanks dat alles zien we dat God indrukwekkende dingen doet in China en daar delen we graag wat van.

De open dag wordt gehouden in Huize
De Schaffelaar, Stationsweg 6 in Barneveld.


Programma
De open dag heeft ‘s morgens en ‘s middags hetzelfde programma. Het ochtendprogramma duurt van 09:30 tot 12:30 uur, het middagprogramma van 13.30 tot 16.30 uur. Voor kinderen is er tijdens de open dag een speciaal programma. Daarnaast is het mogelijk om de studio te bekijken waar de Nederlandse programma’s van TWR worden opgenomen en verschillende medewerkers te ontmoeten.
De open dag wordt gehouden in Huize De Schaffelaar, Stationsweg 6 in Barneveld.

Meer info en aanmelden: https://transworldradio.nl/opendag
Het aantal plaatsen is beperkt, daarom adviseren we u om u snel aan te melden.

Over Trans World Radio (TWR)
Trans World Radio laat wereldwijd het Evangelie van Jezus Christus horen via de media, waaronder radio, internet, audiospelers en apps. TWR maakt hierbij gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.

Datum: 25 maart 2019
Auteur: Wim Klein
Foto: Trans World Radio
Website: http://www.transworldradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: