MENU
Ruim 40000 euro voor revalidatieproject Jurjen van Houwelingen

Ruim 40000 euro voor revalidatieproject Jurjen van Houwelingen

10 apr

VIDEO - Goed nieuws voor Jurjen van Houwelingen, hij heeft al 40.000 euro opgehaald om een revalidatieproject te kunnen volgen in Jeruzalem. Het doel van de crowdfundingsactie (€ 28500,-) werd 9 uur na lancering al bereikt. “Het is zo hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen geven”, vertelt hij maandag bij Groot Nieuws Radio. Jurjen sprak in kerken, had een eigen onderneming en sprak op de EO-Jongerendag.Hoopvol
Eind 2017 kreeg Jurjen een herseninfarct en raakte in coma. Toen hij bijkwam kon hij niet meer zien en was hij grotendeels zijn geheugen, concentratie en oriëntatie kwijt. Daardoor moest hij een stuk van zijn zelfstandigheid inleveren. “Ik vind het lastig dat er heel veel over me heen geregeld wordt, waar ik vroeger altijd heel zelfstandig was en alles zelf deed. Nu wordt er veel voor mij beslist. Dat is mijn les in deze periode: dat ik moet vertrouwen dat andere mensen het regelen.”

“Nog dagelijks word ik geconfronteerd met de gevolgen van het ongeluk”, vertelt Jurjen. “Maar op dit moment zweef ik op het succes van de crowdfunding. Ik ben zeer hoopvol gestemd en vrolijk.”

Geheugen
De kliniek in Israël verwacht dat ze Jurjen kunnen helpen om cognitief flink wat vooruitgang te boeken. “Ik hoop dat ik me veel zelfstandiger kan verplaatsen. Ik heb op dit moment veel moeite met het visualiseren van ruimtes, omdat ik ze niet alleen niet zie, maar ook geen geheugen heb om te onthouden hoe ruimtes werken. Dus ik hoop dat het flink verbeterd en dat ik veel meer dingen kan onthouden.”

Knipoog van God
“Ik heb heel lang gedacht: God, ik begrijp u niet, ik snap er niks van. Waarom moet mij dit gebeuren? Waar bent U en waarom geneest U niet? Die vragen zijn natuurlijk nog steeds niet helemaal weg. Maar dit ervaar ik echt wel als een knipoog van God. Dit is zo bijzonder hoe mensen om me heen opstaan om zo ruimhartig te geven. En hoe mijn familie om me heen staat en het allemaal voor me regelt. Daarin ervaar ik de hand van God.”

Het hele gesprek met Jurjen van Houwelingen kun je terugluisteren op Groot Nieuws Radio.

Datum: 10 april 2019
Auteur: Groot Nieuws Radio
Foto: Video still
Website: http://www.grootnieuwsradio.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: