Eerste Paasdag tv-kerkdienst Leger des Heils in Leeuwarden

Op Eerste Paasdag zendt de EO de paasviering vanuit het Korpsgebouw van het Leger des Heils in Leeuwarden uit. Het thema van de dienst is ‘Een nieuw begin’. De voorganger is majoor Bert Meijberg. Verder verlenen het muziekkorps en het muzikaal ensemble van het Leger des Heils korps Leeuwarden hun medewerking. Jetty Postma zal haar getuigenis geven en Judith Switters is als soliste betrokken bij de dienst.

In 1865 richtte William Booth The Christian Mission op. In 1878 werd de naam veranderd in The Salvation Army (Leger des Heils) en begon het werk van Booth duidelijke vruchten af te werpen. Inmiddels is het Leger des Heils een wereldwijde organisatie die in 126 verschillende landen duizenden mensen helpt en vertelt van de liefde van Jezus Christus.

Het Kerkgenootschap Leger des Heils is een protestants-christelijke geloofsgemeenschap, die ontstaan is vanuit het methodisme. Het methodisme is een stroming die in de achttiende eeuw in de Engelse (Anglicaanse) kerk opkwam en later een eigen kerkgenootschap vormde. Methodisten leggen de nadruk op een persoonlijke beleving van het geloof en willen dat geloof ook laten zien in de wijze waarop ze als christenen leven en andere mensen helpen.

Evangelische Omroep
Leger des Heils
16-04-2019
Kerk
https://www.eo.nl/kerkdiensten

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies