MENU
Noodhulpactie gestart voor inwoners Zuid-Israel

Noodhulpactie gestart voor inwoners Zuid-Israel

07 mei

Afgelopen weekend had IsraŽl zwaar te lijden onder een van de zwaarste raketaanvallen van de afgelopen jaren vanuit Gaza, door Hamas en de Islamitische Jihad. Meer dan zeshonderd raketten werden in nauwelijks twee dagen tijd willekeurig afgeschoten op IsraŽlische burgerdoelen rondom de Gazastrook. Daarbij vielen vier doden en tientallen gewonden. Het IsraŽlische leger reageerde met gerichte bombardementen op terroristische doelwitten in Gaza.

Help nu de inwoners van Zuid-IsraŽl! Via onze partnerorganisaties in IsraŽl willen we eerste noodhulp bieden aan families in zuid-IsraŽl die direct getroffen zijn door raketten. Daarnaast hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de opbouw en bescherming van de bevolking van Zuid-IsraŽl. De eerste hulp en opbouw kosten veel geld. Als Christenen voor IsraŽl willen we graag 100.000 euro bijdragen. Elk bedrag is welkom. Doet u mee?

Bekijk dit interview met een Nederlandse vrouw wiens huis gisteren verwoest werd door een raket vanuit Gaza:
Bid voor de nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden. Bid dat het staakt-het-vuren standhoudt, zodat de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in zuid-IsraŽl en Gaza rust hebben

Breekbaar staakt-het-vuren
Inmiddels is er sinds 4.30 vanochtend een breekbaar staakt-het-vuren van kracht. De scholen in Zuid-IsraŽl gaan vandaag open. Maar iedereen is gespannen, want zal de rust standhouden? Het verleden leert helaas dat een staakt-het-vuren altijd tijdelijk is. Telkens weer laait de haat van Hamas tegen de Joodse staat IsraŽl op.

Bezoek burgemeester Sderot aan Nederland
Sderot wordt ook wel de bunkerhoofdstad van de wereld genoemd. De stad, gelegen op nauwelijks twee kilometer van de Gazastrook, staat onder constante dreiging van de raketterreur van Hamas. Een groot deel van de bevolking van Sderot en de omliggende steden en dorpen heeft te kampen met traumaís.

Alon Davidi, de burgemeester van Sderot, spreekt op 3 en 4 juni in Nederland over de impact van de raketterreur op de inwoners van zijn stad.

MAANDAG 3 JUNI VAN 20:00 - 22:00
Lezing met Alon Davidi uit IsraŽl.
Koepelzaal van de Wijnstok, Dordrecht, Dubbelsteynlaan West 70, Dordrecht, 3319 EM

DINSDAG 4 JUNI VAN 20:00 - 22:00
Lezing met Alon Davidi uit IsraŽl
Troelstralaan 25, Zwolle, Troelstralaan 25, Zwolle, 8014 ZA Nederland

Datum: 7 mei 2019
Auteur: Christenen voor Israel
Foto: Videostill Youtube
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: