MENU
Sterk gezin centraal tijdens Maand van het Gezin

Sterk gezin centraal tijdens Maand van het Gezin

15 mei

Vandaag - op de Internationale Dag van het Gezin – start stichting Red een Kind de Maand van het Gezin. In deze maand vraagt Red een Kind extra aandacht voor kinderen in armoede die relatief vaak te maken hebben met verwaarlozing en mishandeling. Directeur Andries Schuttinga: “Nog steeds leven er zo’n 385 miljoen kinderen in extreme armoede. Sterke gezinnen zijn van belang om kinderen een goed begin te bieden en ervoor te zorgen dat armoede niet generatie op generatie wordt doorgegeven.”

Armoede veroorzaakt constante, langdurige stress bij ouders in ontwikkelingslanden. Dit heeft een ernstig effect op de kinderen in het gezin: verwaarlozing, psychische en fysieke mishandeling en misbruik komen onder gezinnen in armoede relatief vaak voor. Tijdens de Maand van het Gezin vraagt Red een Kind door middel van acties en in de media aandacht voor dit probleem en benadrukt zij de noodzaak van sterke gezinnen.

Red een Kind benadrukt de noodzaak van
sterke gezinnen in ontwikkelingslanden.


Directeur Andries Schuttinga: “Een sterk gezin is niet alleen essentieel om kinderen een goed begin te geven in het leven, maar heeft ook invloed op het beëindigen van de armoede die van ouders op kinderen wordt doorgegeven. Wanneer kinderen te maken hebben met verwaarlozing of mishandeling, verstoort dat de ontwikkeling en is de kans groot dat zij in hun latere leven niet in staat zijn de armoede te doorbreken, die vaak al generatie op generatie is doorgegeven.”

Red een Kind heeft trainingen voor ouders ontwikkeld
waarin goed ouderschap, opvoeding en een gezonde
ontwikkeling van kinderen centraal staan.


Om situaties van verwaarlozing en mishandeling van kinderen te voorkomen, werkt Red een Kind niet alleen aan het bestrijden van armoede door het vergroten van inkomens, maar ook door het verbeteren van kinderbeschermingsstructuren en ouderschapstrainingen. Red een Kind heeft trainingen voor ouders ontwikkeld waarin goed ouderschap, opvoeding en een gezonde ontwikkeling van kinderen centraal staan. Deze trainingen geven heel goede resultaten, blijkt uit onderzoek.

Datum: 15 mei 2019
Auteur: Red een Kind - Anki van Bruggen
Foto: Red een Kind
Website: http://www.redeenkind.nl/sterkgezin

Dit artikel delen:

Meer nieuws: