MENU
Marinevrouw en winnares Heel Holland Bakt presenteert boek bij Defensie

Marinevrouw en winnares Heel Holland Bakt presenteert boek bij Defensie

31 mei

'Ik zorg er persoonlijk voor dat in het kombuis van ieder marineschip een bakboek van Anna ligt zodat er ‘geen muiterij uitbreekt’, aldus marinebaas vice-admiraal Rob Kramer. Vandaag presenteerde een stralende marine-korporaal Anna Yilmaz haar winnaarsboek op het ministerie van Defensie. Dat volgt op het winnen van Heel Holland Bakt begin dit jaar.

“Ik ben de marine onwijs dankbaar. Ik kreeg gelijk toestemming toen ik hoorde dat ik tot het programma was toegelaten. Terwijl in principe het operationeel belang altijd voor gaat. Maar het heeft goed uitgepakt. Of goed uitgebakt inderdaad”, vertelt Yilmaz lachend.

Het 1e exemplaar was voor minister Ank Bijleveld-Schouten. De bewindsvrouw vertelde dat ze het bakprogramma altijd al volgde, maar nu met extra veel plezier had gekeken. “Ik ben trots op de manier waarop je Defensie hebt neergezet. Je liet zien dat er heel veel creativiteit in onze mensen zit. En jouw planmatige aanpak, schoon en netjes, hoort natuurlijk ook bij ons bedrijf. ” Bijleveld zei het Hemelvaartsweekend aan te grijpen om 1 van de recepten uit te proberen.

Op zee bedacht
Het winnaarsboek met haar lekkerste (tv-)recepten vormt een afspiegeling van Anna zelf: half Nederlands, half Turks. Maar ook haar marine-achtergrond komt nadrukkelijk in het boek aan bod. Over het recept waarmee ze de audities doorkwam, schrijft ze bijvoorbeeld: “Dat had ik de week daarvoor op zee in mijn slaap bedacht. Dat gebeurt wel vaker bij me, dus ik kon het zó opschrijven in het boekje naast m’n bed.”

Ze zat in die periode aan boord van het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. Evertsen. Yilmaz: “Ik gaf leiding aan de groep mensen die kookte voor de onderofficieren. Ik bakte geen taarten, maar nam wel vaak iets lekkers mee van huis. Denk aan simpele havermoutkoeken. Lang houdbaar en dus handig voor aan boord. Niet dat je na een week denkt: ‘Wat ruik ik hier?’”

Christen
Anna Yilmaz geniet ook van de schepping. Vooral de opkomst of ondergang van de zon kan mooie beelden opleveren. „Ik kan daar echt van genieten. Dat is dan even mijn momentje. Ook omdat ik bij zo’n uitzicht de Schepper heel dichtbij ervaar. Dat is fijn, want als christen voel ik me soms best eenzaam. Als ik de grootsheid van de schepping zie, weet ik weer dat ik er niet alleen voor sta.”

Datum: 31 mei 2019
Auteur: Rijksoverheid - RD
Foto: © Rijksoverheid
Website: http://www.rijksoverheid.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: