MENU
Nieuw Nederlands gospellabel: Inspire Records

Nieuw Nederlands gospellabel: Inspire Records

07 jun

Nederland is vanaf vandaag een muziek-label rijker. Artiestenmanager Jochebed en zanger-muzikant Reyer bundelen hun krachten en richtten onlangs samen 'Inspire Records' op.

"Grappig genoeg kwam het idee niet eens van onszelf af", legt Reyer uit. "Naast mijn solo muziek ben ik ook werkzaam als producer voor veel artiesten. Een van die artiesten maakte de opmerking dat ik vanwege mijn vele samenwerken eens moest denken aan het oprichten van een label. Aanvankelijk legde ik de opmerking naast me neer." Toen Jochebed en Reyer later nog een keer hetzelfde advies kregen ging het kriebelen.

Jochebed: "Bij Reyer en mij kan het heel snel gaan. Als we eenmaal ergens enthousiast over worden gaan we er vol voor". Reyer voegt toe: "Wij houden er allebei van om nieuw talent te herkennen en artiesten te helpen hun verhaal te vertellen, dus dit label is daar het ideale platform voor". Binnen een span van enkele weken werd het label opgericht en inmiddels zijn de eerste drie artiesten zelfs al getekend - Eline Bakker, Chesron en Emma Julia - die op vrijdagavond 7 juni hun debuut maken op Opwekking.

Waarom de naam 'Inspire'? "Het Latijnse bronwoord 'Inspirare' betekent 'adem ergens in blazen.", legt Jochebed uit. "Wij geloven onze Maker ons zijn creativiteit inblaast. Deze creativiteit mogen wij gebruiken om anderen weer te raken. Op deze manier kan inspiratie de wereld veranderen. Wat een machtig mooi idee dat wij daar met dit label ons steentje aan mogen bijdragen.

Datum: 7 juni 2019
Auteur: Jochebed Neuteboom
Foto: Reyer
Website: http://www.inspire-records.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: