MENU
Bijzondere ontmoetingen in Jerusalem

Bijzondere ontmoetingen in Jerusalem

22 jun

Afgelopen week werd in Jeruzalem de jaarlijkse Jerusalem Encounter Conferentie gehouden. Zo’n 300 gelovigen – leiders en jongeren – uit de hele wereld kwamen naar Israel voor ontmoetingen met Messiasbelijdende gelovigen. De conferentie, die werd gesponsord door FIRM (Fellowship of Israel Related Ministries) was inclusief een trip door Israel om op verschillende plaatsen Messiasbelijdende gelovigen te ontmoeten.

‘Het is heerlijk om de liefde voor Israel te zien groeien bij zoveel christenen die nog nooit in Israel zijn geweest. Hierdoor ontstaan levenslange relaties met gelovigen in Israel,’ vertelt Michael Mistretta van FIRM. ‘Het opbouwen van relaties tussen gelovigen in Israel en gelovigen van elders is precies het doel van deze conferentie, om ook in de toekomst elkaar tot zegen te kunnen zijn.’

Tijdens de tour door Israel werd er in Tiberias een speciale schoonmaakactie gehouden. De deelnemers gingen aan de slag om de straten schoon te maken en het afval op te ruimen. Er was een ontmoeting met de burgemeester van de stad en diverse media besteedden aandacht aan de actie.

Aansluitend op de reis door Israel werd in Jeruzalem de tweedaagse conferentie gehouden, met als thema ‘Iedere stam’. De conferentie werd bijgewoond door de 300 buitenlandse christenen en 200 Messiasbelijdende Joden uit Israel. Ultraorthodoxe Joden hadden protesten aangekondigd. ‘Er woedt hier een geestelijke strijd,’ merkt Michael Mistretta op. ‘We strijden niet tegen vlees en bloed. Bewust hebben we daarom tijd ingeruimd om de Heere te aanbidden. Hij schenkt de overwinning.’

Bron: Kehila News

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 22 juni 2019
Auteur: Dirk van Genderen - Kehila News
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: