MENU
Oslo Gospel Choir viert 30 jarig bestaan met concerten in Nederland

Oslo Gospel Choir viert 30 jarig bestaan met concerten in Nederland

22 aug

Veel mensen weten het nog goed: het onbekende Oslo Gospel Choir gaf in 1991 een optreden in Nederland en het publiek was verkocht. Het koor onder leiding van Tore Aas had een tweede ‘thuis’ gekregen, waar ze sindsdien haar aanstekelijke (black)gospel regelmatig laat horen.

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober viert het Oslo Gospel Choir een bijzonder jubileum met haar vrienden in Nederland: het koor bestaat 30 jaar. Naast twee optredens in ‘De Basiliek’ in Veenendaal (waarvan die van 19 oktober al uitverkocht is!) geeft dirigent Tore Aas een workshop op de zaterdagmiddag.

Met de concerten in ons land viert het Oslo Gospel Choir een lange en rijke geschiedenis als koor. In de dertig jaar dat het bestaat, toerde het over de hele wereld. Het koor zong op Olympische Spelen, met leden van een koningshuis en met gospelgrootheden als Andrae Crouch. Toch heeft Nederland een speciale plek in het hart van de Noren. In ons ‘korenland’ wordt de, veelal door Tore zelfgeschreven muziek, graag en veel gezongen. De meest recente productie van zijn hand is ‘Messiah’: een musical over het leven van Jezus. Sinds ‘Messiah’ in twee delen uitgebracht werd, wordt ze door veel koren omarmt en uitgevoerd, waarmee de grote wens van Tore in vervulling gaat.

Twee concerten
In oktober keert het koor terug naar Nederland om haar 30-jarig jubileum in stijl te vieren. De avonden bieden een ‘best of’ repertoire van het Oslo Gospel Choir. Tientallen pareltjes uit het verleden, maar ook het recentere werk, komen uitgebreid aan bod en kunnen (zullen) meegezongen worden. Ook zullen er nog niet eerder live gezongen liederen uit de musical ‘Messiah’ worden uitgevoerd.
De belangstelling voor de concerten zijn groot; het optreden op 19 oktober is al uitverkocht, al is er nog wel plek bij de workshop van Tore Aas die middag. Wie alvast in de stemming wil komen, kan via de Facebook pagina van GospelNu stemmen op favoriete nummer(s) van het koor. Wellicht wordt jouw lievelingsnummer gezongen op een van de twee avonden!

Workshop
De workshop op zaterdagmiddag 19 oktober zal in het teken staan van de eerdergenoemde musical ‘Messiah’. Tijdens deze workshop zal Tore Aas alles vertellen over de ins- en outs van dit project en zullen er onder zijn leiding een aantal nummers worden ingestudeerd. De workshop is vooral voor koor(zangers) bedoeld, maar ook als ‘solo’ zanger kom je die middag zeer zeker aan je trekken. Koormuziek.nl verzorgt de bladmuziek voor deze middag.
Via de Facebook pagina van GospelNu (facebook.com/gospelnunl) worden door middel van een quiz kaarten weggeven en blijft men op de hoogte van de laatste updates over de concerten.

Tickets: www.truetickets.nl/oslogospelchoir
Voor concert info: info@gospelnu.nl
Voor locatie informatie: www.basiliekveenendaal.nl

Over het Oslo Gospel Choir:
Dirigent Tore Aas startte het Oslo Gospel Choir 30 jaar geleden en sindsdien geldt het koor als wereldwijd voorbeeld. Het trad op met Noorse prinsessen, op de Olympische Spelen en met een keur aan internationale artiesten. De kracht van het Oslo Gospel Choir zit in de muziek en de beleving; zelden kom je een koor tegen dat dusdanig hoge kwaliteit brengt en je zingend naar huis doet gaan. Of het nu swingende gospel, meeslepende aanbidding of intieme meezingers zijn. Uniek daarbij is dat het koor nog altijd uit veel oorspronkelijke leden bestaat. Met recht wordt het een zingende familie genoemd. Die band straalt het koor uit vanaf het podium, wat overslaat naar het publiek. Warmte, verbondenheid en bemoediging zijn daarom typerende steekwoorden voor een avond met het Oslo Gospel Choir! Voor haar 25-jarig jubileum bracht het Oslo Gospel Choir een speciale cd uit: ‘God Gave Me A Song’. Het titelnummer was het ‘jubileumlied’. Rondom het 30-jarig jubileum was de wereldpremičre van de Musical ‘Messiah’ met daarin maar liefst 28 nieuwe song verwerkt. Tore (spreek uit: Toere) Aas werkte als tekstschrijver van het koor regelmatig samen met gospelgrootheden zoals Andrae Crouch.

Datum: 22 augustus 2019
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Oslo Gospel Choir
Website: http://www.truetickets.nl/oslogospelchoir

Dit artikel delen:

Meer nieuws: