MENU
Een goede relatie staat voor goede gezondheid

Een goede relatie staat voor goede gezondheid

14 sep

De positieve impact van een goede relatie op de gezondheid is groot. Stellen die bij elkaar blijven hebben een lagere kans op hartaanvallen en beroertes, een beter herstelvermogen bij ziekte en worden ouder. Jos Leijenhorst, directeur Pro Life: ĎLaten we scheiden niet normaal gaan vinden. Het is juist normaal om hard te werken aan relaties. Voor jezelf en elkaar, voor levensgeluk en gezondheid.í

Relatieproblemen vormen gezondheidsrisico
PatiŽnten die getrouwd zijn hebben een hogere overlevingskans bij kanker* en 42% minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Relatieproblemen vormen daarmee een serieus gezondheidsrisico. In bepaalde gevallen is scheiden onvermijdelijk. Maar van de getrouwde stellen met relatieproblemen overweegt slechts 25% hulp van een relatietherapeut in te schakelen.

Gezondheid en levensgeluk
Gemiddeld wachten stellen 6 jaar voordat de stap naar professionele therapie wordt gezet. Slechts 10% van de getrouwde stellen zoekt daadwerkelijk hulp. Door relatieproblemen eerder te onderkennen kan worden gebouwd aan een liefdevolle en duurzame relatie.

Naast vergoedingen voor christelijke relatietherapie neemt Pro Life daarom per 1 januari 2020 relatiecursussen op in haar aanvullende verzekeringen. Leijenhorst: ĎWe zien een groeiend bewustzijn voor de waarde van relaties: een goed huwelijk en goede gezondheid gaan hand in hand.í

Relatietherapie en relatiecursussen
Samen werken aan relatieproblemen kan een belangrijke interventie zijn om gezondheid en levensgeluk te bevorderen. Pro Life ondersteunt haar verzekerden daarom, naast relatietherapie, nu ook met een vergoeding voor relatiecursussen.

De Ď(Pre)marriage courseí helpt conflicten op te lossen en te reflecteren alvorens huwelijks-bootje wordt ingestapt. De ĎHoud me vastí cursus richt zich onder andere op begrip voor elkaars emoties. Voor meer informatie, tips en advies bij relatieproblemen: prolife.nl/zorgenvoorelkaar.

* Getrouwde patiŽnten hebben een hogere overlevingskans bij kanker. Tien jaar na de diagnose leeft nog 57,5% van de getrouwde patiŽnten en nog 36,8% van de gescheiden patiŽnten.

Datum: 14 september 2019
Auteur: ProLife
Website: http://www.prolife.nl/zorgenvoorelkaar

Dit artikel delen:

Meer nieuws: