MENU
Clubtour van Damascus bijna uitverkocht

Clubtour van Damascus bijna uitverkocht

22 sep

De clubtour van Damascus staat voor de deur, en de kaartverkoop gaat boven verwachting hard. Gouda en Harderwijk zijn al uitverkocht, voor Dordrecht (19 oktober) en Leeuwarden (26 oktober) zijn vanwege grotere capaciteit nog kaarten beschikbaar.

Damascus doet met deze tour clubs aan in Dordrecht, Gouda, Harderwijk en Leeuwarden. Unieke avonden waar fans en muziekliefhebbers van 8 – 88 sowieso bij moeten zijn: avondvullende concerten met complete band, knallende visuals, heel veel energie maar juist ook indringende akoestische nummers om met volle aandacht en ogen dicht van te genieten. Delise, een singer-songwriter met een fantastische stem en heerlijke luisterliedjes die je regelmatig voorbij hoort komen op de radio, verzorgt het voorprogramma.
“We hebben specifiek voor een clubtour gekozen om de drempel zo laag mogelijk te maken om binnen te komen,” legt rapper Martee uit. Natuurlijk spelen we graag in kerken en op christelijke festivals, maar we merken dat veel van onze fans het tof vinden om vrienden mee te nemen. Een kerkzaal kan dan toch een drempel vormen. Op deze manier hopen we zoveel mogelijk mensen onze muziek te laten horen”. Voor alle avonden geldt een aantrekkelijk kortingstarief voor (jeugd)groepen vanaf tien personen.

Niet Van Deze Wereld
Het concept van ‘Niet Van Deze Wereld’ is duidelijk, volgens rapper Frenzy. “In de spoken word ‘Niet Mijn Land’ verwoorde ik eerder al mijn gevoel over dit thema: deze wereld is niet van ons, wij zijn hier te gast. Net als alle andere mensen die hier leven. We zijn allemaal broers of zussen, en Jezus vraagt ons allemaal lief te hebben als onszelf. Daarmee zijn wij ‘Niet Van Deze Wereld’, wij willen keuzes maken die door Gods liefde gedreven zijn en waarmee we ons onderscheiden.”

10 jaar Damascus
Alweer zo’n tien jaar schudden ze het christelijke muziekwereldje op met hun persoonlijke, herkenbare teksten en hun frisse sound die door een steeds breder publiek wordt gewaardeerd. Met hun debuutalbum Tot Hier En Niet Verder werden ze bestempeld als het ‘Beste Nieuwe Talent’ bij de Zilveren Duif-awards in 2012, een titel die ze waarmaakten door nominaties voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Lied’ bij de Zilveren Duif-awards van 2015 met hun tweede album ‘Zuivere Koffie’. Hun derde en meest recente CD, ‘Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen’ uit 2018 zorgde voor de definitieve doorbraak bij het grote publiek en sleepte drie Zilveren Duif-awards in de wacht bij de uitreiking in 2019. Momenteel wordt gewerkt aan een digitale EP die door de maanden heen wordt uitgebracht: Niet Van Deze Wereld.

Datum: 22 september 2019
Auteur: Frans Petersen
Foto: Damascus
Website: http://www.damascushiphop.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: