MENU
Kinderen mogen nu zelf hun sponsor kiezen

Kinderen mogen nu zelf hun sponsor kiezen

25 sep

De internationale hulporganisatie World Vision lanceert een nieuwe manier van kindsponsoring. World Vision stelt kwetsbare kinderen in staat om zelf hun sponsor te kiezen door middel van het innovatieve concept genaamd ChosenTM.

Al 70 jaar werkt World Vision aan het verbinden van mensen wereldwijd door middel van kindsponsoring. 3 miljoen kinderen worden wereldwijd gesponsord. ChosenTM is een eenvoudige maar krachtige laatste stap in een manier van werken die World Vision altijd hoog houdt.

"Ik ben blij met dit revolutionaire concept. We geloven dat kinderen in staat zijn om hun eigen leven en gemeenschap te veranderen en ChosenTM onderstreept dat. Het erkent de waardigheid van kinderen in extreme armoede", zegt Marco van de Graaf, directeur van World Vision Nederland.

ChosenTM begint met mensen die zich inschrijven om gekozen te worden en op de foto gezet te worden. De foto’s van deze potentiële sponsors worden naar een gemeenschap gestuurd waar World Vision werkt. De kinderen van de gemeenschap worden uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst waar zij zelf hun sponsor mogen kiezen. Hierna ontvangt de sponsor een foto van het kind wat de foto van hem of haar vasthoudt.

"ChosenTM laat kinderen kennismaken met de eerste van de vele keuzes die ze dankzij kindsponsoring kunnen maken", zegt Marco van de Graaf. "Dit weekend is ChosenTM gelanceerd in de Verenigde Staten en Canada. In Nederland laat de introductie niet lang meer op zich wachten.” Geďnteresseerden kunnen zich op www.worldvision.nl aanmelden om hier als eerste van op de hoogte te zijn.

World Vision is een van de grootste internationale christelijke hulporganisaties en zet zich in voor miljoenen kwetsbare kinderen. World Vision wil de leefomstandigheden van deze kinderen structureel verbeteren en hen laten opgroeien in een veilige omgeving. Samen met haar partners heeft World Vision al meer dan 200 miljoen kwetsbare kinderen een beter leven gegeven, door de diepere oorzaken van armoede aan te pakken.

Datum: 25 september 2019
Auteur: World Vision - Marlies Wegerif
Foto: World Vision
Website: http://www.worldvision.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: